Slankekure

10 gode grunde til at spise gulerødder

2. april 2013 af Lisa Bolting, SlankeDoktor.dk / Foto: All Over
Vi kender alle devisen, at gulerødder skulle være godt for øjnene. Det er faktisk sandt, og det er ikke det eneste, den gyldne rod gavner!
Guleroden er en super spise
Guleroden er en super spise

Der er nærmest ikke den sygdom gulerødder ikke hjælper med at forebygge, eller den del af kroppen guleroden ikke gavner.

Vi giver dig her 10 grunde til at spise løs af den gyldne rod, som i sandhed er roden til alt godt!

PRØV: En lækker juice med gulerod og ingefær - se opskriften her...

10 gode grunde til gulerødder

1. 100 gram gulerod indeholder kun ca. 50 kalorier.

2. Guleroden er rig på vitaminer og kostfibre, der fremmer fordøjelsen, regulerer blodsukkeret og forebygger hjertekarsygdomme og kræft.

3. Gulerødderne gavner også huden og lungefunktionen.

4. Guleroden indeholder 4 gange mere A-vitamin end de daglige anbefalinger påbyder.

SE HER: Disse 10 madvarer skal du spise, hvis du vil have en smukkere hud

5. Gulerodens A-vitamin er en kraftig antioxidant.

6. Forskning viser, at gulerodens høje indhold af beta-caroten er med til at sænke risikoen for kræft i blæren med op til 20% og brystkræft med op til 50%.

7. Nyere spansk forskning viser, at en kost, der er rig på A-vitamin, får os til at forbrænde mere fedt.

8. Amerikanske undersøgelser viser, at A vitamin hjælper med at reducere de negative følger af passiv rygning.

SE OGSÅ: Din vitaminpille kan være med til at forebygge kræft

9. Hollandsk forskning viser, at et højt indtag af gulerødder forebygger den aldersbetingede sygdom AMD, hvor synet svækkes. Gulerodens kombination af beta-caroten, zink og C- og E-vitamin sænker risikoen for at udvikle sygdommen med op til 35 %.

10. Guleroden er også rig på kalk og kalium, der fremmer kroppens saltbalance og øger immunforsvaret.

Så hvis du ikke allerede gnasker løs af gulerødderne, så se at komme i gang!

Sponsoreret indhold