Slankekure

5 motionsmyter

2. juli 2012 af Redaktion
Slankeklubben giver dig her en afklaring af fem ’nye’ motionsmyter, som oftest misforstås og misfortolkes
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

SlankeDoktor.dk giver dig her en afklaring af fem 'nye' motionsmyter, som oftest misforstås og misfortolkes, pga. de mange vandrehistorier som figurerer blandt os.

1. Træning virker ikke for mig - jeg taber mig nemlig ikke
Efter en længere periode med træning kan skuffelsen være stor, når vægten ikke viser resultater. Men det er netop her at nybegyndere skal blive ved med at kæmpe - resultaterne er der - de kan bare være svære at få øje på i starten. Muskler vejer nemlig mere end fedt. Efter en periode med træning, vil man derfor have øget sin samlede muskelmasse, men samtidig have reduceret fedtdepoterne. Da musklerne altså vejer mere end fedt vil vægten måske ligefrem vise mere, end hvad den gjorde før du startede træning. Men fortvivl ej - de 'indre' resultater viser sig tidligt, f.eks. i blodsukkeret - og som tiden går, vil du opleve de synlige resultater du længes efter.

2. Du forbrænder mere, når du træner på tom mave
Nej, det gør du ikke. Det er rigtigt, at din krop forbruger af kulhydratdepoterne om natten, som du har opfyldt i løbet af dagen. Når du derfor vågner om morgenen dagen efter, vil dine kulhydratdepoter være næsten opbrugte. Når du så træner om morgenen vil kroppen forbruge af fedtdepoterne. Men hvis kroppen udelukkende forbrænder fedt fra fedtdepoterne, så vil din ydeevne nedsættes markant, idet din fedtforbrænding forløber meget langsommere end kulhydratforbrænding. Derfor vil du komme til at træne mindre intensivt, og forbrænder altså i sidste ende færre kalorier end du ville have gjort, hvis du havde fyldt dine kulhydratdepoter op før du påbegyndte træningen, med f.eks. en banan eller lign.

3. Man kan sagtens nøjes med at træne specifikke dele af kroppen
Nej - det kan du ikke. Man kan altså IKKE lave en hulens masse mavebøjninger og forvente, at six packen viser sig. Det er fænomenet punktræning som i den grad har brug for at blive aflivet. Punkttræning er ikke mulig. Det er kombinationen af forskellige former for træning, der giver de bedste resultater - altså en blanding af konditions- og styrketræning ved forskellige intensiteter og så selvfølgelig en sund kost. Så husk, fokuser ikke på en muskelgruppe, men flere.

4. Det er dårligt at spise sent om aftenen
Folk har en tendens til at tro, at forbrændingen falder om aftenen - men dette er det rene nonsens. Din forbrænding er ikke afhængig af klokken. Grunden til at denne myte er opstået er sandsynligvis, at mange ofte 'hyggespiser' efter aftensmad, som medfører f.eks. slik og chokolade, som altså blot er en masse tomme kalorier. Men så længe du spiser noget magert, så er der intet i vejen for at spise efter syv.

5. Det er bedst at træne om morgenen
Det er det rene volapyk - motion er bedst når du har allermest lyst til at dyrke det, og når det passer bedst ind i din hverdag. Dette skyldes, at du sandsynligvis vil være mere motiveret og derfor også orker at lave mere. Hvis du f.eks. er meget træt om morgenen, så får du ikke særlig meget ud af din træning. Er du mere frisk om eftermiddagen, så er det der du skal træne. På den måde får du det største udbytte af din træning.

Læs også: Sådan kommer du i gang med træningen

Sponsoreret indhold