Slankekure

Akupunktur hjælper på overvægt

16. marts 2009 af Redaktion
Alternativ behandling i kampen mod kiloene

Jeg har altid været skeptisk med hensyn til, om akupunktur har nogen virkning på overvægt, og om behandling kan fremkalde et vægttab. En såkaldt meta-analyse, hvor samtlige 31 undersøgelser er lagt sammen ved hjælp af en kompliceret, statistisk analyse, er netop blevet gennemført af en canadisk forskergruppe og offentliggjort i det internationale fedmetidsskrift.

Læs også: Overvægtige diskrimineres

Det viser sig, at der er en statistisk sikker virkning af akupunktur, som over et par måneder resulterer i et vægttab på 1,6-1,7 kilo. I de undersøgelser, hvor der også var diæt og fysisk aktivitet i behandlingen, resulterede akupunkturen i en forbedring af vægttabet, igen med knap to kilo. Det lyder måske ikke af så meget, men det svarer til det vægttab, som kan opnås med lægemidler i håndkøb (når det engang kommer på markedet i maj).

Hvis akupunktur udøves af en kompetent behandler, er der stort set ingen bivirkninger. Mange læger arbejder med akupunktur, så måske er det en behandling, flere læger bør tage op som supplement til diæt, motion og hyppige kontroller.

91% af medlemmerne af Slankeklubben - vi du være med?

Sponsoreret indhold