Brug de sunde løg

Løg indeholder masser af gode fibre, og især røde løg er desuden rige på vitaminer. Faktisk menes de røde løg i sundhed at kunne måle sig med de meget sunde hvidløg. Rødløg er desuden lidt mildere i smagen. Og du kan helt sikkert spise mere løg end hvidløg, så det er bare med at komme i gang. Løg kan bruges mange flere steder, end du måske lige tænker på.
LÆS OGSÅ: Vitamindepot i fryseren
Du får her 5 forslag til, hvordan du kan bruge de sunde løg.
• Bag dine løg. Bagning fremhæver løgets naturlige sødme. Du kan bage løgene hele med skallen på, og da skal de i ovnen i ca. 1 time ved 200°. Tiden varierer dog en del alt efter løgenes størrelse.
• Du kan også skære løgene igennem på tværs, så ringene kommer frem. Pensl skærefladen med olie og drys med lidt krydderi og salt. Disse løg skal bage lidt mindre end de hele løg. Typisk 35-40 min. ved 225°.
Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben
• Prøv evt. at skære løgene i både. Bland dem med andre grøntsager, ryst dem i lidt olie i en pose og tilsæt krydderier. Hvis du lægger dem i ét lag på et stykke bagepapir, skal de ikke bage i mere end ca. 30 min. ved 200°.
• Råstegte løg laver du både hurtigt og nemt. Skær løgene ud kvarter, bland dem med f.eks. gulerødder og steg dem i ca. 5 min. i lidt olie. Ønsker du andre grøntsager tilsat, kan du f.eks. lade små broccolibuketter eller kvarte peberfrugter stege med i de sidste par minutter af stegetiden.
• I supper med mange grøntsager er det perfekt at medtage løg. De giver en god grundsmag til hele suppen.
LÆS OGSÅ: Spar kroner og kalorier