Slankekure

Den hemmelige spiseforstyrrelse

26. november 2009 af Redaktion. Foto: Colourbox
Undersøgelser tyder på, at 30-50 procent af alle overvægtige lider af overspisning. De adskiller sig fra andre overvægtige ved, at de dæmper psykisk stress med ukontrollerede spiseanfald.

Amerikanske undersøgelser tyder på, at 30-50 procent af alle overvægtige lider af Binge Eating Disorder (BED) eller overspisning. Overspisere adskiller sig fra andre overvægtige ved, at de dæmper psykisk stress med ukontrollerede spiseanfald.

Overspisning er et overset problem i Danmark. De fleste læger og fagfolk, tror at de der lider af overspisning, bare skal på en slankekur for at løse problemet. Fejlbehandlingen og den manglende fokus der er på sygdommen, gør det utroligt svært at blive helbredt fra denne sygdom, der er psykisk funderet.

Sekretariatschef i landsforeningen mod Spiseforstyrrelser Steen Andersen mener, at det manglende fokus, kommer sig af, at det er nemmere at forholde sig til livstruende vægttab og opkastninger end ukontrolleret spisetrang. Men overspisning kan også blive livstruende, hvis ikke det bliver behandlet i tide.
Maria på 31 er en af de heldige få, der er kommet i behandling for sygdommen. Hun sammenlignede sine overspisningsanfald med en følelse af, at have en bikube af følelser indeni, som kun forsvandt når hun spiste.

Kamilla Lange, psykolog på SlankeDoktor.dk siger følgende om sygdommen:
-Jeg mener, at BED er et overset problem i Danmark. En stor del af de overvægtige har ikke 'bare' problemer med at spise for meget; de har en psykisk lidelse, der indebærer nogle negative tanke-, følelses- og handlemønstre, der fastholder dem i meget uhensigtsmæssige spisemønstre og er kilde til stort ubehag og væsentlige forringelser af deres livskvalitet".
Kilde: Politiken.


Tab dig med slankeklubben

Sponsoreret indhold