Slankekure

Derfor er crosstraineren bedst til vægttab

12. oktober 2012 af Birgitte Nymann, Foto: All Over Press
Birgitte Nymann fortæller her, hvorfor crosstraineren er et af de bedste redskaber, når der skal forbrændes kalorier og konditionen skal øges.

En af de træningsformer, hvor du bruger mest energi pr. minut og hurtigst øger din kondition, er langrendsløb. Men du behøver ikke spænde skiene på eller vente til vintersæsonen for at få det høje energiforbrug.

En Crosstrainer, som du finder i de fleste fitnesscentre, og som du kan købe til hjemmebrug, efterligner nemlig langrendsløbet i selve bevægelserne, og fordi du belaster både arme og ben samtidig, er energiforbruget skyhøjt.

Læs her hvordan du nemt bliver slank med syrnede mælkeprodukter...

Alle muskler røres

En crosstrainer er en af de sidst ankomne kredsløbsmaskiner i fitnessjunglen. En crosstrainer er en klon af et løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine (trappemaskine). Og så har den udstyr til at belaste armene, så overkroppen kommer i sving under træningen, og så ryggen bruges korrekt.

En crosstrainer giver mulighed for rigtig god konditionstræning, fordi samtlige af kroppens muskler er i aktivitet på den. Ud over det høje kalorieforbrug bliver hele kroppen motioneret og får flottere form.

Nænsom træning ved skader

Når både arme og ben bliver belastet, stiger energiforbruget, ligesom træningen af mave- og rygmuskler bliver større end ved aktiviteter, hvor det primært er benene, der arbejder.

Endnu en gevinst for dig, der har skader og skavanker at tage hensyn til: Crosstraining giver ingen lodrette stød op gennem leddene, fordi fødderne er i berøring med pedalerne i hele bevægelsen. En crosstrainer kan også bruges som supplement til løbetræningen, da den fremmer løbebevægelsen uden at belaste sener og led i samme grad som løb.

Er du mere til udendørs træning, så tag rulleskøjterne på - du kommer hurtigt i form. Læs hvorfor her...

Læg et program

Du kan lave dit eget træningsprogram, eller du kan følge et af de forprogrammerede træningsprogrammer, som de fleste crosstrainere har. Vil du godt i gang med træningen uden overbelastningsskader, så begynd med dette program to gange om ugen:

Dag 1: 3 minutters opvarmning ved stigende intensitet. 15 minutters løb i et tempo, hvor du kan tale samtidig. 3 minutter i gå-tempo.

Dag 2: 3 minutters opvarmning ved stigende intensitet. 14 minutters intervaltræning, hvor du først løber 30 sekunder, så hurtigt du kan og herefter 1,5 minut i roligt tempo - gentages 7 gange. 3 minutters gå-tempo til sidst.

Få 10 opskrifter på sunde kager

Skal du passe lidt på vægten, så undgå det bliver for surt - prøv en af de 10 opskrifter på lækre kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Meld dig ind i Slankeklubben i dag og få mange flere opskrifter på lækker mad samt råd og vejledning.

Sponsoreret indhold