Slankekure

Dyrk fitness på stranden

20. juli 2013 af Birgitte Nymann, foto: All Over Press
Stranden er et glimrende fitnesscenter, hvis du vil arbejde målrettet med udholdenhed og muskelstyrke.

Hele fidusen ved at træne på stranden er, at sandet er eftergiveligt, og at du derfor skal arbejde ekstra hårdt og bruge musklerne mere for at lave de samme øvelser som på et hårdt underlag.

Hop hop hop

Hop løs. Hop på samlede ben, på ét ben, hop højt, hop hurtigt, lav skihop, hvor det ene ben lander i sandet foran det andet og i næste hop skifter du ben, så det andet ben er forrest.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hop fra side til side, hop frem og tilbage, hop og twist underkroppen og overkroppen i forhold til hinanden. Mærk igen, at du kommer dybt ned i sandet.

God for: Kondition.

LÆS OGSå: 10 tips til en sund sommer

Birgitte Nymann

Skriv i sand

Lig, som hvis du skal lave armstrækninger (du kan hvile på albuerne i stedet for hænderne, hvis det er bedre for dig). Spænd maven. Løft den ene hånd og skriv dit navn med en finger i sandet. Gentag med den anden arm. Næste gang skriver du dit mellemnavn, dine børns eller din kærestes navn og efternavn. Skift arm og gentag øvelsen.

God for: Mave og ryg.

Gang

Gå på sjove måder. Gå dybt nede i knæene og bliv dernede. Tænk på at holde hovedet i samme niveau hele tiden, så du ikke løfter kroppen op og ned. Mærk, at fødderne synker dybt ned i sandet ved hvert skridt. Gå også oppe på tæerne, som om du har stilethæle på. Gå med så store skridt som muligt efterfulgt af bittesmå, hurtige, trippende skridt.

God for: Udholdenhed, lår og balder.

Gå og løb

Smid skoene og løb eller gå en rask tur på stranden. Start i roligt luntetempo de første minutter og varier derefter rytmen, så du veksler mellem at løbe eller gå i hurtigt og i normalt tempo. Spurt, jog, løb, trask, spadser og gå. Varier dit tempo for at få pulsen op og ned. Brug intervaller, der varer minimum 30 sekunder og maksimum to minutter, efterfulgt af en tilsvarende pause, hvor du blot går eller løber i dit normale tempo. Skift på samme måde mellem blødt sand og fast, fugtigt sand.

God for: Kondition.

Skub sandet

Stå med samlede fødder. Stå med god kropsholdning. Bøj ned i det venstre ben, samtidig med at du skubber højre ben bagud, som når du nejer. Højre fod skal være i sandet hele tiden, så du skubber sand væk med din fod, indtil dit højre knæ rører sandet. Stræk benet igen og træk foden tilbage gennem sandet, til fødderne er samlede igen. Træn benet færdigt og gentag med det andet ben.

God for: Lår, balder og balance.

LÆS OGSÅ: Sådan taber du dig med motion

Sponsoreret indhold