Slankekure

Få en stærk og flad mave

26. marts 2013 af Birgitte Nymann
Denne øvelse er super god, fordi den både gavner din mave og din ryg.
Birgitte viser sin øvelse
Birgitte viser sin øvelse


Hvis du vil have en stærk ryg og god kropsholdning, skal mavemusklerne være veltrænede. Men det er ikke nok bare at ligge på ryggen og løfte hovedet op og ned som i en almindelig maveøvelse, for det giver hverken stærk ryg eller god kropsholdning.

Vil du være stærk, skal du lave øvelser, hvor rygsøjlen trænes, som den arbejder til daglig. Til daglig ligger du ikke på ryggen og bøjer dig 200 gange - derimod skal du kunne holde overkroppen ret i de mange timer, du sidder, går og står.

LÆS OGSÅ: Garanti for flad mave

Denne øvelse træner dine mavemuskler statisk, så de holder din rygsøjle og bækken i ro, mens musklerne arbejder på højtryk. Den gode bivirkning ved denne øvelse er også, at maven bliver fladere.


Birgitte Nymann

Birgitte Nymann er uddannet i idræt og har arbejdet med formidling af kost, træning og livsstil siden 1993. Hun har skrevet om motion og velvære i Ude og Hjemme siden 2011 og er desuden foredragsholder og forfatter til en række bøger.


Det skal du bruge til mave-øvelsen

Find en redondobold, rul en træningsmåtte sammen som en "pølse" eller fold et håndklæde eller en pude, så de kan støtte dig i lænden.


Sådan laver du mave-ryg-øvelsen

Sid ret op. Spænd bækkenbunden og sug maven ind mod rygsøjlen. Læn dig så tilbage mod din "rygstøtte".

Læn dig så langt tilbage, at du kan mærke, at dine muskler arbejder hårdt.

LÆS OGSÅ: Spis dig til en flad mave

Bliv siddende i denne stilling og bevæg armene skiftevis op over hovedet og ned langs siden (som om du går med kæmpe armbevægelser). Forsæt i 45-60 sekunder og gør det fem gange i alt.

Kan du ikke mærke øvelsen, sidder du stensikkert forkert.

Sponsoreret indhold