Slankekure

Fik sin fedmeoperation

1. juni 2011 af Annemette Barbré
Det er dagen derpå for 34-årige Marianne Jensen fra Horsens. Dagen efter den fedmeoperation, der skal være startskuddet til et sundere – og frem for alt lettere – liv for den unge mor til to.
Foto: Jesper Kristensen og Gregers Kirdorf
Foto: Jesper Kristensen og Gregers Kirdorf

Det er dagen derpå for 34-årige Marianne Jensen fra Horsens. Dagen efter den fedmeoperation, der skal være startskuddet til et sundere - og frem for alt lettere - liv for den unge mor til to.

I går fik Marianne foretaget en såkaldt gastric bypass, hvor mavesækken populært sagt gøres mindre. Der er flere lægelige detaljer, men resultatet er i hvert fald, at Marianne fra nu af kun kan spise meget små portioner - sådan ca. en dl yoghurt eller f.eks. et halvt stykke rugbrød ad gangen.

Hun må ikke drikke, samtidig med at hun spiser, og hun skal undgå fed mad, især chokolade, samt alt for krydret mad.

- De sidste uger har jeg levet af Nupo-pulver for at tabe mig op til operationen, så der bliver omvæltningen ikke så stor, siger Marianne fra sin sygeseng på Århus Sygehus, hvor operationen fandt sted for godt et døgn siden, da vi besøger hende.

Hun indrømmer, at hun ikke var mange sure sild værd lige efter operationen. Og i dag går det heller ikke for godt.

- Jeg har ondt i ryggen og i maven. Og så har jeg det, som om jeg får sure opstød hele tiden. Men det går hele tiden fremad, og jeg regner da med at blive udskrevet senere på dagen, siger Marianne, der glæder sig til at komme hjem til døtrene, Isabella på syv år og Josephine, tre.

Meld dig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub. Læs mere her!

- Isabella ved godt, at jeg er på sygehus og er blevet opereret, fordi jeg er for tyk. Men Josephine er for lille til at forstå ret meget af det. Min mand, René, støtter mig heldigvis 100 procent, og han tager sig af pigerne, mens jeg er her.

Marianne kunne godt være blevet opereret tidligere på et privathospital. Men hun valgte at vente, til der var plads i det offentlige system.

- Det var ikke så meget på grund af pengene. Mere fordi jeg følte, jeg havde brug for tid til at blive mentalt klar. Det var jeg nu. Og jeg vil da også godt lige prale med, at jeg har tabt mig knap 14 kilo op til operationen, så jeg i dag vejer 126 kilo. Jeg var topmotiveret, for det var et krav, at jeg skulle tabe otte procent af min kropsvægt, inden jeg kunne blive opereret.

Marianne har gennem årene været på utallige slankekure - og har ofte tabt sig en del, blot for senere at tage det hele på igen.

- Det er den samme historie, som så mange overvægtige fortæller. Men jeg vil ikke kalde dette for en nem løsning, som nogle gør. For det første har jeg kæmpet for at tabe mig før operationen, jeg har været igennem et ret voldsomt indgreb, og nu skal jeg resten af livet leve noget anderledes end alle andre. Det lyder da ikke nemt i mine ører, siger Marianne.

Hun ved endnu ikke, om hun kommer til at savne at kunne spise normalt. Lige nu kæmper hun med sin første lillebitte portion yoghurt.

- Jeg føler, jeg har taget den beslutning, der var rigtig for mig. Jeg ved, at jeg nu kan opnå mit mål og tabe 40-45 kilo. Og jeg glæder mig til at blive en slankere, gladere og mere aktiv mor, kone og kvinde.

Følg Marianne på facebook
På facebook i gruppen Mariannes fedmeoperation vil Marianne løbende opdatere under hele forløbet. Du kan også stille hende spørgsmål, som hun vil svare på. Kig forbi, Marianne er allerede i gang og har bl.a. leveret opskriften på en fantastisk power-suppe.

Sponsoreret indhold