Slankekure

Fri for stress med dejlig mad

15. december 2011 af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media/SlankeDoktor.dk
Læs her, hvordan du skal pleje din mave i stressede perioder.
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Det er vigtigt, at man sørger for at spise regelmæssigt for at opretholde et stabilt blodsukker og et højt energiniveau, mener ekspert.
Når du er stresset og har travlt, kan din mave også let blive påvirket. Der skal nemlig ikke meget til, før den strejker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Stress kan give forstoppelse eller tynd mave. Når vi har travlt, spiser vi lidt for tilfældigt. Vi tager måske en hurtig hotdog, og generelt spiser vi de forkerte ting, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, til Alive.dk.

Læs også, hvordan du kan få hjælp til et sundere og lettere liv med Ude og Hjemme Slankeklubben, som samarbejder med SlankeDoktor.dk

Hun forklarer, at det er vigtigt - også i stressede perioder - at sørge for at spise regelmæssigt for at opretholde et stabilt blodsukker og et højt energiniveau.

Spis godt med grøntsager og fiber
Ifølge Lisa Bolting er det først og fremmest centralt at få en god og solid morgenmad, der giver maven noget at arbejde med. Herefter kan det være en god idé at huske på at spise ca. hver tredje time for at holde en regelmæssig rytme og ikke løbe tør for energi.

- Har du forstoppelse, er det vigtigt at spise mange grøntsager og fiberrige produkter. Få f.eks. en god morgenmad med en portion havregryn. Sørg også for at drikke godt med vand, forklarer Lisa Bolting.

Det er nemlig ikke nok at spise lidt yoghurt og håbe på, at mælkesyrebakterierne klarer problemerne med den hårde mave.

Spis maden langsomt
Det er dog en anden sag, når det kommer til at have tynd mave pga. stress. Her kan surmælksprodukter i højere grad spille en rolle.

- Du skal helst ikke spise for mange rå grøntsager. Spis hellere de tilberedte slags. Sørg også for at indtage mange små måltider og spis ikke brød med for mange kerner. Det kan nemlig være for hårdt for maven. Vælg i stedet et mørkt rugbrød uden kerner, siger Lisa Bolting.

Hun råder også til, at man sørger for at spise sin mad langsomt.

Læs også om 9 af tidens mest populære effektive slankekure her

Sponsoreret indhold