Slankekure

Gå blodsukker og vægt på plads

21. november 2012 af Jerk W. Langer, Foto: All Over Press
Intervalgang hjælper dig til at få blodsukkeret ned og vægten på plads. Og intervalgang er for alle, uanset hvilken form man er i. Et nyt forsøg har vist, at alle har glæde af intervalgang, hvor man skiftevis går hurtigt og langsomt i tre minutter ad gangen.

Det er altid sundere at gå en tur end at blive liggende på sofaen. Men vil du gerne have en overbevisende sundhedsmæssig effekt af din gåtur, så prøv i korte perioder ad gangen at sætte så meget fart på, at pulsen banker i vejret, og du bliver forpustet.

Sund intervalgang

At skifte mellem normalt og hurtigt gangtempo - den såkaldte intervalgang - forbedrer ikke blot konditionen og tærer på kropsfedtet. Det bringer også blodsukkeret på plads, hvis det ligger for højt.
Og effekten på blodsukkeret er meget vigtig, for forhøjet blodsukker er en alvorlig sag. Selv om man endnu ikke har udviklet type 2-sukkersyge, øger forhøjet blodsukker faren for blodpropper ganske betydeligt.

Her kan du få inspiration, til sunde julegaver der gavner helbredet.

Træning for alle

Uanset om du selv er i farezonen for diabetes eller ej, kan jeg på det kraftigste anbefale dig at prøve intervalgang ved at skifte mellem hurtigt og normalt tempo samt lade armene svinge med. Det er strålende træning, som alle kan udføre. Det vigtige er, at man presser sig selv under de hurtige intervaller for at få den bedste træningseffekt.

Forsøg gav bedre kondition

Et nyt dansk forskningsprojekt har testet intervalgang på forsøgspersoner med type 2-sukkersyge. En time om dagen gik de en tur, og undervejs skiftede de tempo hvert tredje minut. Efter fire måneder var konditionen hos intervalgængere forbedret med 16 procent. Der skete ikke nogen forbedring i kontrolgruppen, der nøjedes med hele tiden at gå i normalt tempo. Endelig faldt blodsukkeret og blev mere stabilt, så der ikke kom store og farlige udsving i forbindelse med måltider.

Læs her om ti motions øvelser, du både har tid og råd til.

Faktaboks:

Sådan gør du:
INTERVALGANG


Ved intervalgang skifter du mellem at gå roligt og hurtigt i tre minutter ad gangen.bDu opnår optimal effekt på blodsukkeret ved at gå en time ad gangen fem dage om ugen. Er det for meget, har for eksempel tre gange om ugen bestemt også effekt. Det er vigtigt at få pulsen op i de hurtige intervaller for at opnå den bedste effekt.

Kom godt i gang:
• Start med tre minutter i rolig gang.
• Skift så til tre minutter i hurtig gang. Tempoet skal op, så pulsen stiger, du bliver varm og kun kan tale i korte sætninger.
• Herefter atter normal gang i 3 minutter.
• Sådan fortsætter du i op til en time.

Få 20 lækre opskrifter på sunde smoothies og juice

Når du skal have et skud vitaminer i efteråret, er en smoothie eller juice en både lækker og sund løsning. Derfor har vi samlet 20 fantastiske opskrifter i galleriet nedenfor!

Sponsoreret indhold