Slankekure

Jeg vil ikke længere være den tykke pige

3. februar 2010 af Marianne Knudsen
Slank i 2010: 29-årige Malene har allerede tabt 28 kilo på egen hånd. Med hjælp fra Slankeklubben håber hun at smide de sidste 22 kilo
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Hvordan er det at være slank?

Det spørgsmål har 29-årige Malene Riisberg fra Randers stillet sig selv tusindvis af gange. Og nu vil hun have svaret. Kampen mod overvægten indledte Malene for længe siden. Dengang viste vægten 125 kilo. Nu viser den 97.

- Jeg vil rigtig gerne ned på 75 kilo, men nu er jeg gået i stå. Det er, som om jeg står ved en skillevej og ikke ved, hvilken vej jeg skal gå. Det er skræmmende at blive slankere, for selvtilliden følger ikke bare med, fortæller Malene, der derfor efterlyser et skub i den rigtige retning, så hun kan komme videre i sit vægttab.

- Jeg har brugt min overvægt til at skjule mig, og efterhånden som den forsvinder, føler jeg mig mere og mere sårbar. Jeg har jo altid bare været "den tykke pige", siger hun. Malene tog for alvor på for tre og et halvt år siden. Hun var gravid og lykkelig, men noget gik galt under fødslen, og hun måtte forlade hospitalet tomhændet - uden sin nyfødte søn Laurits.

- Da gik min verden i stå, erkender Malene. Tiden efter husker hun kun som helt forfærdelig. Ingen lyst til at leve, daglige grædeture - og trøstespiseri. - Jeg lignede et lig, men til sidst var det heller ikke til at holde ud. Jeg indså, at jeg selv måtte ændre det. Malene tog fat på livet igen. Begyndte på en uddannelse som sundhedsservicesekretær og blev til sin store lykke gravid igen.

I dag er hun mor til Kalle på to år. - Han har givet mig livet tilbage, og nu håber jeg, at jeg også kan komme ned på min idealvægt. Jeg har brug for at få min selvtillid tilbage. Vise mig selv, at jeg kan det her, og at jeg dur til noget. Min overvægt har altid begrænset mig, fordi jeg ikke har troet på mig selv, siger Malene, der altid tænker over, hvordan hun ser ud, når hun er ude blandt andre.

- Det første, jeg ser efter, er, om jeg er den tykkeste. Det er altså ikke rart, fortæller hun. Malenes største last er kager - og gerne i massevis. - Jeg har ingen favoritter og kan spise alt fra bageren. Det sværeste tidspunkt på døgnet er om aftenen, hvor jeg har vænnet mig til at spise noget sødt. Den bliver svær at slippe, men jeg har jo gjort det før, siger Malene. Hun har også fået gang i løbeskoene igen.

- Jeg er god til at fi nde på undskyldninger. Så er vejret dårligt, eller også er det blevet for mørkt. Men jeg ved, at jeg kan. Så det er bare med at komme igang, siger Malene med et smil.


Følg også Lene og Rikkes kamp mod kiloene

Læs mere om Slankeklubben og meld dig ind her

Sponsoreret indhold