Slankekure

Kaffe - sund hjælp til vægttab

11. august 2012 af Redaktion
Kaffen har en masse sundhedsmæssige fordele.

Det har været kendt et stykke tid, men nu siger vi det igen. Kaffe er ikke nær så usundt, som man tidligere har ment. Kaffe er faktisk mere sundt end usundt - især, hvis du holder dig til maks. fire kopper om dagen og ikke fylder den med sukker og fløde.

Kaffens virkning er efterhånden rigtig godt undersøgt, og meget tyder på, at den kan forebygge en lang række sygdomme som fx type 2-diabetes, Parkinsons sygdom og en del af kræftsygdommene. Samtidig kan kaffen støtte dig i dit vægttab, da den er helt kaloriefri. Kaffe indeholder en del bitterstoffer, og dem ser du ellers ikke så ofte i maden. Derfor er kaffe et godt supplement til dine daglige smagsoplevelser. Du får her et par gode råd omkring kaffedrikning.

Læs også: Det betyder fem kilo ekstra for dit helbred

? Nyd din kaffe lige efter frokosten. En lille god kop som afslutning gør, at du ikke får trang til det søde.

? Lav en rigtig god kop kaffe og nyd et stykke mørk chokolade af en høj kvalitet dertil, fx kl. 20 hver dag. Og glæd dig så til denne afslutning på din dag.

Læs også: Sådan får du vand nok

? Find ud af, hvornår du har mest brug for din kaffe. Hvis du kan undvære den om morgenen og i stedet drikker te, så kan du bedre bruge kaffen som opkvikker senere på dagen.

? Drik kaffe i dens forskellige former, fx som espresso, lattè, eller hvad du nu synes smager bedst. Jo flere varianter du kan lide, jo flere muligheder har du for at tilfredsstille dine smagsløg.

Læs også: Fem motionsmyter

Har du hørt at...
Hver dansker drikker i gennemsnit tre til fire kopper kaffe om dagen. Og det skal vi endelig blive ved med., viser en ny undersøgelse fra Vidensråd for Forebyggelse, der sammen med Kræftens Bekæmpelse har set på, hvordan kaffen påvirker vores helbred.
Forskerne har samlet og analyseret de vigtigste videnskabelige undersøgelser om kaffens indflydelse på helbredet.
Og for en gangs skylder der grund til at holde fast i en vane. For tre-fire kopper kaffe om dagen skader ikke helbredet. Tværtimod tyder undersøgelsen på, at den sorte drik kan være med til at holde diverse sygdomme på afstand, skriver bt.dk.

Sponsoreret indhold