Slankekure

Karina tabte sig med Sense: Jeg vil være et forbillede for mine børn

26. september Vibeke C. Larsen
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.
Kronisk tarmsygdom, graviditet og en livstruende meningitis fik Karina vægt til at stige. Hun begyndte at spise efter Sense og tabte sig 19 kilo på fem måneder.
Karina Nielsen Dyrholm fra Randers har tabt sig 19 kilo med Sense.
På blot fem måneder har 40-årige Karina Nielsen Dyrholm tabt sig 19 kilo med Sense. Hun føler sig gladere og har fået mere energi. Samtidig er hendes kroniske sygdom i bedring, og hun mærker en forbedring i forhold til sin hjerneskade.

Karina og hendes datter havde købt flødeboller til fredagshyggen, men da Mille Viola næste dag bad sin mor om en ekstra, var pakken tom. Karina måtte gå til bekendelse og fortælle sin 11-årige datter, at der ikke var flere flødeboller, for mor havde spist dem alle sammen. Det var 23. marts 2023, og den dato blev et vendepunkt for Karina.

– Jeg havde ædt 10 flødeboller. Det var simpelthen så pinligt, for jeg vil gerne være et forbillede for mine børn, siger 40-årige Karina Nielsen Dyrholm, som bor i Randers med sin kæreste Rasmus og sine to piger på 11 og to år.

Et før-billede af Karina.
FØR: Karina Nielsen Dyrholm vejede 108 kilo. Efter fem måneder har hun tabt sig 19 kilo med Sense.
Foto: Privat.

Hun begyndte at spise efter Sense for at slippe af med nogle af de 108 kilo.

– Sense har ikke en masse forbud og er nemt at gå til. Det kræver ikke komplicerede opskrifter med en masse obskure ingredienser. I Sense er der også plads til, at man falder i eller har en dag, hvor man ikke spiser efter principperne, fortæller Karina, der er 180 centimeter høj.

Karina Nielsen Dyrholm fra Randers har tabt sig 19 kilo med Sense.
Karina føler sig gladere og har fået mere energi efter sit vægttab.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Rundt om Karina

Navn: Karina Nielsen Dyrholm.

Alder: 40 år.

By: Randers.

Status: Kæreste med Rasmus og mor til Alice Olivia på to og Mille Viola på 11 år.

Arbejde: Uddannet pædagog.

Højde: 180 cm.

Startvægt: 108 kg.

Slutvægt: 89 kg.

Livstruende sygdom

Karinas vægt var normal, da hun for tre år siden blev gravid med sin yngste datter, Alice Olivia. Under graviditeten udviklede hun den kroniske tarmsygdom, Colitis Ulcerosa, som blandet andet giver kraftige mavesmerter og hyppige toiletbesøg.

– Lægerne slog det hen med, at jeg bare var gravid, men det var meget voldsomt, for jeg var konstant på toilettet i fire-fem måneder. Jeg var så udmattet og følte, at jeg kæmpede for mit barn, siger Karina, hvis sygdom først blev opdaget af en vaks jordemor en uge før termin.

Fødslen blev sat i gang, og Karina kom i behandling for sin sygdom. Hendes immunforsvar var sat ud af kraft, og blot en måned efter fødslen af Alice Olivias, fik hun meningitis og blev kørt på hospitalet for fuld udrykning.

– Sygdommen var livstruende, og et halvt år efter fik jeg en depression, fordi det gik op for mig, at mine børn kunne have mistet mig, fortæller hun.

Ond spiral

Karinas hjerne har taget skade efter sygdommen, og hun har netop fået tilkendt førtidspension, da hun ikke længere kan arbejde som pædagog.

– Jeg fik medicin, som fik mig til at tage på. Jeg kunne slet ikke kende mig selv og undgik at kigge på mig i spejlet. Jeg åd, fordi jeg var ked af det, og så blev jeg ked af det, fordi jeg åd, fortæller hun.

Karina kom ind i en ond spiral, hvor kroppen hele tiden hungrede efter søde sager, og når familien var sendt ud af døren, spiste hun i hemmelighed.

– Jeg var ekstremt ked af det og inde i en boble af sorg. Trøstespisningen gav mig en hurtig følelse af glæde, men bagefter var jeg ked af det igen. Det var først, da min datter opdagede, at jeg overspiste, jeg kunne se, at den var gal, siger Karina.

Karina med sin ældste datter og hund.
For to et halvt år siden fik Karina meningitis og har fået en kronisk hjerneskade. Hun har netop fået tilkendt førtidspension. – Jeg lykkelig for, at jeg nu kan bruge min energi på mine piger.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Hun tog en kold tyrker og droppede al sukker i 14 dage, som Sense forskriver.

– Det var hårdt. Jeg tænkte på kager og chokolade hele tiden og var skidesur. Det var som at stoppe med at ryge. Efter de to uger var det, som om jeg kom op af et sort hul. Jeg tænkte mere klart, var gladere og havde mere overskud. Jeg kunne virkelig mærke forskellen på at spise sukkerholdig mad og sund mad, fortæller Karina, der fortsat holder igen med sukkeret.

Lidt sødt er tilladt

I Sense inddeles dagens tre måltider i spisekasser, og man bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrat i hvert måltid. I princippet er der ikke noget, der er forbudt, så længe man efterlever principperne.

I begyndelsen fulgte Karina slavisk principperne, men har efterhånden fundet sin egen vej. Hun har skåret ned på kulhydrater på grund af sin tarmsygdom, og da medicinen giver hende kvalme om morgenen, hopper hun ofte morgenmaden over.

– Så det første måltid mad skal også være lækkert, så jeg har noget at se frem til, siger hun.

Karina med sin yngste datter i køkkenet.
Karina bruger Facebook-gruppen ’Sense – sund med fornuft’, hvor hun lægger billeder op af sine måltider.– Det giver mig følelsen af, at jeg ikke er alene, og jeg føler mig set og forstået. Det er en stor motivation.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Et nemt og lækkert måltid, der ofte er på Karinas tallerken, er pandekager lavet af to æg og en banan eventuelt tilsat lidt mørk chokolade.

– Så får jeg den søde smag, som jeg er så glad for, og med Sense må jeg godt få lidt sødt, så længe det er en del af et måltid, siger hun.

Glad igen

Karina nyder at gå tur med sin datter og hund.
Karina nyder at gå tur med sin datter og hund.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Karina begyndte hurtigt at se resultater af sine nye livsstil. På den første måned tabte hun seks kilo, og efter fem måneder har hun tabt sig 19 kilo.

– Jeg er stolt af mit vægttab. Det kan godt være, at vi skal elske os selv, som vi er, og det er tabu at sige, at man gerne vil være tyndere, men det ville jeg, for jeg var ikke glad for det, jeg så i spejlet, understreger hun.

40-årige Karina Nielsen Dyrholm fra Randers.
40-årige Karina Nielsen Dyrholm fra Randers.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Karinas Tip

  • Brug en app til at holde øje med din vægt. Jeg bruger ’Overvåg din vægt’.
  • Søg støtte, råd og vejledning i Facebook-gruppen ’Sense – sund med fornuft’.
  • Husk pytknappen, hvis du falder i, og kom videre.
  • Har du stor trang til noget sødt, så spis en portion frugtsalat som et måltid.
  • Det er ok at hoppe Sense over en enkelt dag. Ellers kan du forberede dig på f.eks. en fødselsdag ved at spise lidt mindre den dag.
  • Sukkerfri sodavand, lakrids-te, sukkerfri tyggegummi og mørkchokolade er godt til at tage sukkertrangen.
  • Lav mad til flere dage.

Karina kan igen hoppe i nogle af de mange kjoler, som hænger i skabet, og hun har planer om at tage endnu flere i brug, for hun vil gerne smide yderligere 10 kilo.

– Nu kan jeg se mig selv i spejlet og tænke, at jeg ser godt ud. Det kunne jeg ikke før. Jeg følte mig ulækker og klam og kunne ikke klare, at min kæreste rørte ved mig. Nu må han godt give mig kys og kram igen, smiler hun.

Karina Nielsen Dyrholm , Randers.  SlankJournalist Vibeke S. Larsen
Med Sense har Karina fået styr på sin sukkerafhængighed og spiser i dag meget lidt sukker. I stedet spiser hun mandler, sød frugt og mørk chokolade.– I Sense er alt tilladt, hvis det er en del af et måltid. Jeg får stadig lidt af det søde, men i begrænsede mængder.
Foto: Henrik Bjerg/Aller Foto & Video.

Karina kan desuden mærke, at kosten hjælper hendes hjerne, hun har fået sin tarmsygdom under kontrol og håber, at Sense-kosten med tiden kan frigøre hende fra medicinen.

– Jeg har gjort noget godt for min tarmsygdom og min hjerne. Jeg føler også, at jeg er blevet et godt forbillede for mine børn, for det gjorde ikke noget godt for mig at blive tykkere og tykkere. Sense har givet mig en større glæde for livet.

I Ude og Hjemme nr. 40, der udkommer 27. september 2023, får du en guide, en madplan til fem dage og opskrifter med energiberegning.


Her får du madplanen til inspiration:

Madplan

Dag 1

Morgenmad: Græsk yoghurt med granola og brombær.

Frokost: Rugbrød med rullepølse.

Aftensmad: Grillet laks med brombærsalat.

Dag 2

Morgenmad: Græsk yoghurt med granola og brombær.

Frokost: Sandwich med parmaskinke og hytteost.

Aftensmad: Selleribøffer med spinat og parmaskinke.

Dag 3

Morgenmad: Havregrød med hasselnødder og smør.

Frokost: Selleribøffer med spinat og parmaskinke.

Aftensmad: Sensommersuppe med kylling.

Dag 4

Morgenmad: Græsk yoghurt med granola og brombær.

Frokost: Sandwich med parmaskinke og hytteost.

Aftensmad: Sensommersuppe med kylling.

Dag 5

Morgenmad: Græsk yoghurt med granola og brombær.

Frokost: Rugbrød med rullepølse.

Aftensmad: Hokkaido-linse-gryde med forårsløg og ris.

Sponsoreret indhold