Kend din fisk

Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer.
De er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier - de såkaldte omega-3 fedtsyrer.
I Danmark har vi nogle af verdens fineste spisefisk, men vi spiser langt under de officielle anbefalinger på 200-300 gram fisk om ugen, så det må vi gøre bedre i fremtiden.
Fisk en gang om ugen
Det anbefales, som sagt, at man får 300 g fisk om ugen.
Det svarer til, at du spiser fisk en gang om ugen og ½ stk. brød med fiskepåklæg om dagen.

Tips til en sund madpakke
Vælg alle typer fisk og især de fede. Selv om vi kalder det fede fisk, er de faktisk slet ikke så fede endda. Mange af dem indeholder ikke mere fedt, end der er i magert okse- og svinekød.
Når du spiser fisk i en slankekost, får du altså ikke for meget fedt, men derimod tilpas af det fedtstof, der er gavnligt, hvis du har forhøjet kolesterol.
Fisk kan inddeles i tre kategorier
Magre fisk:
0-2 g fedt pr. 100 g fisk. F.eks. torsk, rødspætte, skrubbe, kuller, rødtunge og sej.
Halvfede fisk:
2-8 g fedt pr. 100 g fisk. F.eks. hornfisk, ørred, helleflynder og pighvar.
Fede fisk:
10-13 g fedt pr. 100 g fisk. F.eks. sild, makrel og laks.
