Slankekure

Kickstart slankekuren nu

10. januar 2012 af Mia Qvist Scheelsbeck, Alive.dk/SlankeDoktor.dk. Foto: Colourbox
Det kan være svært at komme i gang med slankekuren. Se her, hvordan du gør!

Den gode julemad, de lækre julekager og de mange juleøl har præget de flestes kroppe i december, og det kan være svært at skifte eftermiddagsklejnen ud med en gulerodssnack for at smide nogle af kiloene igen.

Ifølge Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, skal man kickstarte sit vægttab ved at tage en beslutning om, at man vil tabe sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det handler om at få struktur på sine dage, og at du ikke skal lade andre bestemme, hvad du spiser, siger hun til Alive.dk.

Husk at planlægge måltiderne
Ifølge chefdiætisten skal man gerne have tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen. Og det er ganske vigtigt at planlægge måltiderne, så man ikke sidder på arbejdet og mangler et mellemmåltid eller ikke har mulighed for at spise en sund frokost.

- Spis gerne bunker med grøntsager, for der er nærmest ingen kalorier i. Spis også gerne mad med et højt proteinindhold, som giver dig en god mæthed. Det betyder, at du taber fedtet og ikke musklerne, når du er på slankekur, forklarer Lisa Bolting.

Man må også gerne spise lidt kartofler, brød og pasta, forbi fiber også er med til at give en god mæthed.

Spis lidt af det hele - og behersk dig
Hun mener ikke, at det dur at holde sig helt fra at spise en enkelt kage i ny og næ eller nyde den mad, der bliver serveret til en middag eller fest.

- Det handler om, at du skal finde en varig løsning på dine vægtproblemer. Det er ikke så smart at dyrke yoyo-kurene, for det bliver simpelthen for surt og hårdt i længden. Du skal finde en stil, du kan fortsætte med, siger hun.

Lisa Bolting foreslår, at man eksempelvis spiser fire store gulerødder, før man tager af sted til den store middag hos vennerne.

- Og så spis lidt af det hele til middagen, men sørg for at beherske dig, så du ikke ødelægger det vægttab, du har kæmpet for hele ugen. Tænk også på, at alkohol ødelægger rigtig meget, påpeger diætisten.

Lisa Bolting har følgende råd til, hvordan en slankende dagsmenu kan se ud:
• Morgenmad: Det kan være et stykke rugbrød med mager ost eller kødpålæg eller en portion havregryn med mælk. Det giver en god kombination af mættende fibre og protein.
• Frokost: Få godt med grøntsager og proteiner i form af kød eller fisk. Og måske et stykke rugbrød.
• Aftensmad: Spis 2-300 g grønt samt et stort stykke kød/fjerkræ og lidt kartofler.

Sponsoreret indhold