Slankekure

Kristine tabte sig 43 kilo: Sense har ændret mit liv

3. februar 2021 af Vibeke C. Larsen. Foto: Gregers Overvad og privat.
Gregers Overvad
Kristines overvægt kastede i mange år dystre skygger ind over hendes liv i form af mobning, depressioner og en spise-forstyrrelse. I 2018 lagde hun sit liv om til Sense. Det gav et vægttab på 43 kilo, større livs-glæde og bedst af alt en graviditet.
Slank med Sense: Krisitne tabte 43 kilo
Kristines overvægt kastedei mange år dystre skygger ind over hendes liv i form af mobning, depressioner og en spise-forstyrrelse. I 2018 lagde hun sit liv om til Sense. Det gav et vægttab på 43 kilo, større livs-glæde og bedst af alt en graviditet. Foto: Gregers Overvad

Når Kristine skal en tur i Brugsen, har hun ingen problemer med at tage af sted iført joggingbukser og uden makeup.

Hun har nemlig tabt sig 43 kilo ved at følge Sense-principperne, og det kan både ses og mærkes.

– Jeg går ikke mere så højt op i, hvad andre tænker om mig. Jeg har meget mere energi og er blevet en gladere person, efter at jeg har tabt mig, så jeg ligger sjældent på sofaen og har ondt af mig selv, fortæller 32-årige Kristine Ejby Hansen fra Ringsted.

Men sådan har det ikke altid været.

Læs også: 6 lækre opskrifter til 2 dage med Sense

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Jeg blev kaldt hval"

– Min overvægt gav mig angst, fordi jeg var sikker på, at folk ville stirre og tænke ’fede dyr’, hvis jeg puttede andet end salat i kurven. Jeg tog kun ud at handle, hvis jeg havde fuld makeup på og pænt tøj, fortæller hun.

Siden barndommen har Kristine haft lidt for meget på sidebenene. Da hun ramte teenageårene, tog overvægten for alvor fart, og det blev bemærket i skolegården.

– Jeg blev kaldt ting som ’hval’, ’fedtbjerg’ og fik bemærkninger om, at jeg skulle passe på, at stolen ikke gik i stykker. Som 13-årig fik jeg en egentlig depression, og så spiste jeg hele tiden. I 8. klasse havde jeg mindst én sygedag om ugen, fordi jeg havde det så dårligt, fortæller Kristine.

Da hun var 17 år, udviklede hun en egentlig spiseforstyrrelse, hvor hun skiftevis overspiste og kastede op.

– Jeg har altid spist med følelserne, og når jeg kastede op, slap jeg for at have maden i maven. Gennem årene har jeg været på et utal af kure, men jeg holdt dem aldrig, fordi der var så mange restriktioner. Hver gang jeg faldt i, var det et stort nederlag, siger Kristine.

Kristine før sit vægttab

Kristine før sit vægttab. Depression og gigtsygdom havde sat hende udenfor arbejdsmarkedet.

Læs også: Sådan får du styr på vægten

Under 100 kilo

Vægten steg stødt og endte på 115 kilo.

– Jeg ville gerne have smart tøj på og have højhælede sko på, men det kunne min krop ikke holde til, og jeg kunne heller ikke finde smart tøj i min størrelse, fortæller Kristine, der brugte størrelse 54, da hun var størst

Hun så et tv-program, hvor Sense blev nævnt, og meldte sig ind i facebook-gruppen ’Sense – slank med fornuft’. De første fem måneder spiste hun udelukkende efter Sense-principperne om aftenen, men i juni 2018 besluttede hun og to veninder at tabe sig sammen.

– Efter en uge havde jeg tabt et kilo, selv om jeg havde været til et stort guldbryllup med lækker mad i weekenden. Det var fantastisk, og jeg blev virkelig hooked på Sense. Vi vejede os sammen hver fredag og roste og støttede hinanden undervejs, fortæller Kristine.

Første mål var at tabe sig fem kilo, og siden har Kristine holdt fast i de mange små delmål.

– Det er alt for uoverskueligt at skulle tabe sig 40 kilo, men hvis man blot sætter som mål, at man skal tabe fem kilo, er det til at klare. Før besluttede jeg, at jeg skulle være tynd og passe almindelige størrelser, og så gik det galt, for det var for stort et mål, konstaterer hun.

Læs også: Louise har et varmt hjerte for at hjælpe udsatte børn

Plads til hygge

Hun holdt fast i, at der også skulle være plads til hygge med familien i weekenderne, men alligevel tabte hun sig.

– Det var en fantastisk følelse, da vægten viste to cifre i stedet for tre. Det var så mange år siden, at jeg havde vejet under 100 kilo, at jeg slet ikke kunne huske det.     I Sense opdeles hver dag i tre måltidskasser, og man bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrat i hvert måltid.

– Sense er nemt at følge. Jeg elsker gammeldags mad, flødesovs og pizza med masser af ost, og det er der plads til i mit madbudget, hvis jeg planlægger efter det. Tidligere var jeg meget kræsen og spiste ingen grøntsager, men efter at jeg er begyndt at spise efter Sense, spiser jeg det meste og masser af grøntsager, fortæller Kristine.

Få opskriften på: Squashkage med ostecreme

Glad og selvsikker

Hun lider af den sjældne gigtsygdom Mobus Still Syndrom i adult-versionen, der ubehandlet kan sætte sig på organerne og være livsfarlig. Derfor bliver Kristine fulgt tæt af reumatologerne og får jævnligt taget blodprøver.

– Da jeg havde tabt de første 20 kilo, kunne lægerne se det på mine blodprøver. Mine bakterietal havde aldrig før været så lave, siger Kristine.

Det var ikke kun lægerne, der kunne se hendes vægttab. Folk omkring hende begyndte hurtigt at se en forskel – både fysisk og mentalt, for Kristine blev en gladere og mere selvsikker person.

– Mange har spurgt, hvilken kur jeg er på, men jeg er ikke på kur. Sense er en livsstilsændring, hvor der også er plads til fester og fødselsdage, understreger hun.

Efter sit vægttab fik Krisitne fornyet energi og mod på livet.

Gravid efter vægttab

Også spiseforstyrrelsen er blevet sat skakmat af Kristines nye livsstil.

– Sense reddede mig ud af min spiseforstyrrelse, for der er ingen restriktioner, og jeg er mæt hele tiden. Der er plads til, at jeg kan spise boller med smør hver dag, og så får jeg ikke længere trang til at spise hele posen, fordi det er forbudt, siger hun.

Kristines vægttab endte på 72 kilo, men i dag har hun taget to et halvt kilo på, men det er gode kilo, for Kristine er nemlig gravid i 16. uge.

– Jeg ville gerne være gravid, men på grund af min sygdom kunne min krop ikke holde til en graviditet, så længe jeg var overvægtig, og det var den største motivation til at tabe mig. Havde jeg ikke haft Sense, var jeg ikke blevet gravid. Det har virkelig ændret mit liv, konstaterer Kristine med et smil.

Kristine tabte de første 25 kilo bare ved kostomlægning. Før blev hun forpustet, når hun gik en tur, men nu går hun 5 km. tre gange om ugen.

Kristines tip

  • Sæt overkommelige delmål som at tabe fem kilo, ellers bliver det alt for uoverkommeligt.
  • Skriv dine resultater ind i en app, så du kan følge udviklingen. Jeg bruger Lifesum.
  • Jeg spiser mange gulerødder, for de mætter godt.
  • Husk, Sense er en livsstils-ændring og ikke en hurtig kur, så gør dig selv en tjeneste og vær tålmodig.

Få den store guide her: Sådan kommer du i gang med Sense

Sponsoreret indhold