Slankekure

Lav din egen sunde hotdog

14. marts 2013 af Lisa Bolting / SlankeDoktor.dk - Foto: All Over Press
Bliver du også fristet, når du fanger pølsevognens dufte? Så fortvivl ikke - for du kan nemt lave din egen sunde hotdog. Gå efter pølser med lavt fedtindhold og hold lidt igen med remouladen.

Det er let at blive fristet her i vinterkulden, når vi går et sted, hvor en pølsevogn sender de lifligste dufte efter os, og tanken om en hotdog i maven opstår.

En ristet hotdog giver ca. 400 kalorier afhængig af pølsens størrelse og hvor meget fyld, der er på. Spørgsmålet er så, om den kan blive sundere.

LÆS OGSÅ: Lav din egen myslibar

Sunde hotdogs

Hvis du vil lave din hotdog derhjemme, har du flere muligheder. Du kan udskifte de almindelige pølser med pølser med lavere fedtindhold.

F.eks. har Langelands-pølser lanceret en serie, som også har fået nøglehulsmærket. Det betyder, at de har under 10 g fedt pr. 100 g. Men der er også andre varianter derude med et lavere indhold af fedt.

Du kan vælge at bage noget brød, som har et højere fiberindhold, og som du former til små aflange flutes.

Tilbehøret er ikke usundt

Remoulade er ikke usundt. Det er lavet på en olie, og det kan du sagtens nyde. Men ønsker du et vægttab, skal du passe på med mængden. Ketchup, sennep, løg og agurkesalat er helt problemfrit og på ingen måde usundt.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du sundt, når du spiser ude

Hvis du så også tilbereder en bunke rodfrugter i ovnen, bliver din hotdog pludselig til sund aftensmad, som du kan nyde med god samvittighed.

Hvis du falder i

Men tilbage til pølsevognen. Den er svær. Du vil få steder i landet kunne finde nogle, som serverer alternative hotdogs, men de er sjældent sundere.

Så når du ikke kan stå for fristelsen, så nyd din hotdog ved pølsevognen og tag en ekstra travetur og et par gulerødder når du kommer hjem.

Slank med kager?

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold