Slankekure

Let motion - også sundt

12. april 2013 af Redaktionen
Du behøver ikke få pulsen i vejret

Mange regner kun fysisk aktivitet for motion, hvis den medfører, at man bliver forpustet og sveder, som hvis man dyrker f.eks. håndbold, fodbold, gymnastik, spinning og løb.

Med denne form for motion øger du din kondition og træner dit hjerte. Men den mere blide form for motion, hvor du er aktiv på et let til moderat niveau, er lige så sund. Den form for motion får du, når du bruger cyklen som transportmiddel, leger i haven med børnene, vasker op eller gør rent. Denne type motion øger dit stofskifte og bidrager til at forebygge livsstilssygdomme, og den er vigtig, hvis du vil tabe dig i vægt eller blot ønsker at bevare din nuværende vægt.

Motion ved både moderat og høj intensitet er med andre ord med til at styrke din sundhed, men kun ved høj intensitet forbedres din kondition. Husk, at både den udendørs og indendørs rengøring tæller med i den daglige fysiske aktivitet, så ud over at du gør noget godt for dit hus, når du gør rent, og for din have, når du ordner den, så plejer du også dit helbred. Tænk på det, nu hvor forårsrengøringen ude såvel som inde står for døren.


Lev længere

[En 25-årig, der er fysisk aktiv og bliver ved med at være det, forventes at leve fem-seks år længere end en 25-årig, som er fysisk inaktiv.

Kilde: SundhedsstyrelsenSponsoreret indhold