Slankekure

Linda smed 68 kilo med Sense: Jeg er mega stolt af mig selv

15. marts Af Vibeke C. Larsen.
Foto: Gregers Overvad/Aller Foto & Video
Linda har i to omgange tabt sig ved at lægge sin kost om til Sense. Hun er gået fra 108 kilo til 64 kilo og nyder, at hun i dag har overskud og energi til at leve livet, som hun ønsker. Valget faldt på Sense, fordi der både er plads til almindelig mad og fredagsslik med familien.
– Sense virker for mig, fordi jeg kan spise almindelig mad. Vi har et stramt madbudget, men det er ikke dyrere at spise efter Sense, siger Linda Andersen.

Linda fik et chok, da hun så billedet af sig selv fra niecens konfirmation.

Hun vidste godt, at hun vejede for meget, men da hun så fotografiet, stod det klart for hende, at det ikke var sådan, hun ville se ud.

Linda Andersen smed 68 kilo med Sense. Tidligere drak hun flere liter sodavand om dagen, i dag drikker hun kun lidt sukkerfri cola. – Før kunne jeg ikke handle uden at købe slik, det gør jeg ikke mere, for jeg har ikke behov for alt det sukker.
Foto: privat.

– Jeg kunne ikke forstå, at den kvinde på billedet var mig, for sådan ville jeg ikke se ud. Jeg blev flov over, at jeg bare havde ladet stå til og var blevet så tyk. Det var et wakeup call, fortæller Linda Andersen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun er 38 år og bor i den lille sydvestsjællandske by Boeslunde med sin mand Henrik og deres to børn, Storm på 16 år og Sigrid, der er tre år.

Billedet fra niecens konfirmation stammer fra 2017, og dengang stod Lindas vægt på 108 kilo, hvilket var hårdt for hendes 165 centimeter.

Rundt om Linda

Navn:  Linda Andersen.

Alder: 38 år

By: Boeslunde.

Status: Gift og to børn på 3 og 16 år.

Arbejde: Arbejdssøgende.

Højde: 165 cm.

Startvægt: 108/96 kg.

Første vægttab: 108 kg til 72 kg.

Andet vægttab: 96 kg til 64 kg.

– Jeg havde ondt i hele kroppe. Det var frustrerende, at jeg ikke kunne gøre de ting, som jeg gerne ville. Jeg kunne ikke tumle med ungerne, fordi jeg ikke var så mobil

Det var noget af en kontrast til den Linda, der som barn var springgymnast på højt plan, og altid har dyrket meget sport. Det ændrede sig, da hun blev mor som 22-årig.

– Jeg glemte at passe på mig selv, og så steg vægten. Jeg ramte den onde spiral, hvor det er nemmere at smide sig på sofaen med en pose chips eller slik end at gøre noget ved det, siger Linda ærligt.

Flot vægttab

Efter at have set billedet af sig selv besluttede hun sig for at gøre noget ved sin vægt. Valget faldt på Sense.

– Sense er dejligt overskueligt, fordi det passer ind i en børnefamilie. Jeg skal ikke have noget specielt, men spiser det samme mad som resten af familien, men spiser mere grønt og mindre pasta og ris. Jeg har ændret en masse små ting som at vælge den magre cremefraiche i stedet for den fede, og det har virket for mig, fortæller Linda.

– I begyndelsen var det svært at få mange grøntsager ind i maden, men jeg kastede mig ud i det og har eksperimenteret med grøntsager som kål, spinat og søde kartofler, som vi ofte bruger, da de ikke indeholder så meget stivelse som almindelige kartofler, siger Linda Andersen.
Foto: Gregers Overvad/Aller Foto & Video

I Sense inddeles dagens tre måltider i spisekasser, og man bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, protein og kulhydrat i hvert måltid. Linda lagde ikke hele kosten om på én gang, men prøvede sig lidt frem og tog det et måltid ad gangen.

– Når det første skridt fungerede, tog jeg det næste. Jeg tog en måltidskasse ad gangen, og i begyndelsen var det fint, hvis det bare var morgenmaden, der blev spist efter Sense. Sådan blev jeg ved, indtil det kørte for mig. Jeg tog det en dag ad gangen, for hvis jeg havde sagt til mig selv, at jeg skulle tabe over 30 kilo, havde det været helt uoverskueligt. Jeg satte små delmål og belønnede mig selv, når jeg nåede dem, fortæller Linda. 

Lindas tip

 • Tag et måltid og en dag ad gangen.
 • Omlæg langsomt din kost til Sense ved at tage et skridt ad gangen.
 • Der er ikke noget, der er forbudt i Sense, men brug fornuften.
 • Få lidt motion hver dag.
 • Sæt realistiske delmål og beløn dig selv, når du når dem.
 • Vej dig en gang om ugen og noter din vægt.
 • Find inspiration og opskrifter i Facebook-gruppen “Sense – med fornuft”.
 • En god snack er vaniljeskyr rørt op med kakaopulver og tilsat banan i skiver.
 • Karamelsauce uden sukker er også godt, hvis man har lyst til noget sødt.
 • Søde kartofler er et godt alternativ til almindelige kartofler.
 • Husk at have hjertet og lysten med i det.

Hun tabte sig 36 kilo med Sense, men i 2019 blev hun gravid igen. Vægten steg med 33 kilo, og hovedparten af dem blev siddende efter fødslen.

– Jeg var megastolt over, at jeg havde tabt mig, så jeg havde det svært med at tage på igen. Desværre røg jeg i slikfælden og drak også meget sodavand. Jeg blev ved med at sige til mig selv, at jeg skulle i gang med at leve sundt i morgen, men næste dag blev det udskudt til dagen efter, fortæller Linda.

I maj sidste år var Lindas vægt kommet ned på 96 kilo. Det var stadig langt fra vægten før sin graviditet, og det kunne både ses og mærkes.

– En aften gik jeg op ad trapperne for at putte min datter. Jeg blev så forpustet og havde ondt over det hele. Sådan ville jeg ikke have det, og dagen efter gik jeg tilbage til Sense, siger hun.

Hun begyndte med 14 dages sukkerafvænning, som gav voldsom hovedpine.

I begyndelsen fulgte Linda slavisk Sense-opskrifterne, indtil principperne sad fast.
Foto: Gregers Overvad/Aller Foto & Video

– Det var en kamp at kickstarte Sense igen, men da jeg først var kommet i gang igen, røg kiloene stille og roligt. Faktisk tabte jeg mig hurtigere anden gang, selv om jeg ikke har manglet noget. Jeg har spist fredagsslik og haft dage, hvor jeg har spist forkert. Men det gode ved Sense er, at hvis du har spist for meget til det ene måltid, regulerer du det til det næste, forklarer Linda.

Plads til pyt-dage

I begyndelsen fulgte hun slavisk Sense-opskrifterne, men i takt med at principperne sad fast, begyndte hun selv at eksperimentere og bruger i dag Sense på sine almindelige opskrifter.

– Sense er blevet en del af min hverdag. Det ligger på rygraden, og jeg tænker slet ikke over, at jeg spiser på en bestemt måde. Det betyder også meget, at jeg giver mine børn nogle sundere madvaner, siger hun.

Hun har også pyt-dage, hvor hun ikke spiser efter Sense, men Linda er fast besluttet på, at hun ikke vil være overvægtig igen, og den beslutning får hende til at holde fast i Sense.

– Hvis man er for hård ved sig selv, bliver det for uoverskueligt. Jeg vil leve efter Sense-principperne resten af mit liv, og det kan jeg ikke, hvis jeg sætter hårdt mod hårdt. Jeg spiser stadig fredagsslik, men hvor jeg før blandende for 30-40 kroner, spiser jeg nu kun for 10-15 kroner. Jeg har ikke lyst til mere, fordi jeg får depoterne fyldt op i løbet af dagen, forklarer hun.

Linda vejer sig en gang om ugen og skriver resultatet ind i en app, så hun bevarer kontrollen over vægten. I dag er vægten nede på 64 kilo.

– Det giver mig en ro, at jeg kan se, at jeg er på rette vej, også selv om vægten er steget i en uge, siger hun.

Daglig motion er blevet en vigtig del af Lindas liv. Hun går dagligt syv til ti kilometer.
Foto: Gregers Overvad/Aller Foto & Video

Linda har også fået sin bevægelsesfrihed tilbage. Hun går dagligt syv til ti kilometer og nyder at kunne lege med sine børn.

– Mine børn er glade for, at jeg igen har energi til at tumle med dem, smiler hun.

Her får du en madplan til 5 dage. Opskrifterne, indkøbsliste og en guide får du i Ude og Hjemme nr. 11 2023.

Madplan til 5 dage

Dag 1

Morgenmad: Havregrød med hasselnødder og smørklat.

Frokost: Omelet med skinke, tomat og ost.

Aftensmad: Brændende kærlighed med kartoffel, porre og blomkål.

 

Dag 2

Morgenmad: Yoghurt med rugflager, banan, hindbær og chokolade.

Frokost: Omelet med skinke, tomat og ost.

Aftensmad: Torsk og couscoussalat med artiskok og avocado.

 

Dag 3

Morgenmad: Yoghurt med rugflager, banan, hindbær og chokolade.

Frokost: Rugbrød med torsk og avocado.

Aftensmad: Spidskålsblade med oksekød, blomkål og ost.

 

Dag 4

Morgenmad: Havregrød med hasselnødder og smørklat.

Frokost: Rugbrød med flødeost og fiskefrikadeller.

Aftensmad: Kylling med kartofler, sauce og mormorsalat.

 

Dag 5

Morgenmad: Smoothie med jordbær og spinat.

Frokost: Skinkesandwich med spidskål og tomat.

Aftensmad: Kylling med kartofler, sauce og mormorsalat.

 

Sponsoreret indhold