Slankekure

Løb sikkert i kulden

10. april 2013 af Redaktion
Med udgangspunkt i den udendørs løbetur får du i denne uge nogle gode råd til, hvordan du bedst træner her i vinterhalvåret. Gør først og fremmest det, du har mest lyst til og i det tempo, du befinder dig bedst med. Ellers holder motivationen ikke i længden.

VINTERLØB SLANKER MERE

Forbrændingen stiger op til 15 procent ved vinterløb, blandt andet fordi du arbejder mere med de støttende muskelgrupper i mave, ryg og skuldre, når du løber på glat underlag samt arbejder mod blæsten. Samtidig øges stofskiftet for at holde dig varm.

? Start i roligt tempo for at varme musklerne op og få en god fornemmelse af underlagets beskaffenhed.

? I blæst begynder du mod vinden, så du får medvind hjem. Du bliver kold, når modvinden rammer dig i gennemsvedt løbetøj.

? Nyfalden sne er dejligt at løbe i. Problemet er mellemfaserne, når sneen enten fryser eller smelter. Is er værst.

? På glat underlag er det en fordel at tage kortere skridt og holde fødderne tættere på underlaget for at sænke tyngdepunktet og mindske fald-risikoen.

LÆS OGSÅ: Derfor er det en god idé at løbe om vinteren

Løb med andre

? Benyt pandelampe, hvis der er mørkt og dårligt belyst. Sæt pandelampen uden på huen, ikke direkte mod huden.

? Kniber det med motivationen, så aftal at løbe med andre. Samtidig kan I på bedste cykelryttervis skiftes til at dække hinanden for den værste modvind og sidevind.

Efter løbeturen

? Kommer du ikke indenfor med det samme, så skift straks til tørt tøj fra inderst til yderst, hvilket du de allerførste minutter kan gøre uden at fryse. Tag store tørre vanter på, for især fingerspidserne fryser hurtigt.

? Drik straks væske, genopret sukkerdepoter og få protein, eksempelvis kakaomælk og banan, da du tærer mere på depoterne i kulden.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du ømme muskler

Sponsoreret indhold