Mad og moral

LÆS OM SLANKEKLUBBEN OG MELD DIG IND HER .
Du kender sikkert følelsen. Du har lige smovset en lækker chokoladebar, og derefter kommer den: skyldfølelsen.
Du har syndet. Og denne følelse er ikke en ny, moderne følelse.
Adam og Eva havde det dejligt i Paradis - indtil de begyndte at spise.
Da Eva tog en bid af æblet, startede sammenhængen mellem mad og moral - mellem det at spise og det at synde - og det er en sammenhæng, som stadig lever i bedste velgående i vores kultur i dag.
Langt tilbage i tiden har der været en sammenhæng i vores kultur mellem det at spise og det at synde.
Overspisning og usunde slankekure
Ifølge Nancy Campbell fra iVillage.co.uk så har denne sammenhæng resulteret i den onde spiral, som de fleste af os desværre kender alt for godt.
Vi overspiser, føler os derpå skyldige, og reagerer med en slankekur, som i sidste ende fører os tilbage til den oprindelige synd - at overspise.
Men hvad er det, der forstærker vores følelse af skyld?
I medierne bombarderes vi med billeder, som på én gang frister og moraliserer.
Du fristes af en stor flødeis men skal samtidig ligne den åleslanke model, der guffer isen i sig.
Tænk over dette: Hvornår har du sidst set en overvægtig person i en reklame for fastfood?
Læs også: Væk med appelsinhuden - NU
Usund med måde
Så hvordan kan vi nyde en is uden at skulle føle skylden snige sig ind på os?
Ifølge Chefdiætist for SlankeDoktor.dk, Lisa Bolting, så skal det være de almindelige sunde vaner, som skal danne grundlaget.
Det er vigtigt, man lærer, at man godt kan spise et stykke chokolade af og til uden at føle skyld, da det er en del af at kunne håndtere sunde og slankende vaner hele livet igennem.
Måske vi skal til at se mad som en nødvendig og dejlig energikilde i stedet for en synd - og så én gang for alle give de udsultende slankekure sparket!