Slankekure

Mette har tabt 22 kilo

23. august 2011 af Søren Johannesen
Mette har tabt hele 22 kilo siden hun i marts 2010 meldte sig ind i Ude og Hjemmes slankeklub.
Foto: Steen Wrem og private
Foto: Steen Wrem og private

Otteårige Christina og Amanda på seks er pavestolte af deres mor.

- De siger, de synes, jeg er sej, og at de kan mærke, de har fået en mere aktiv mor. Jeg har simpelthen energi til mere, lyder det med et stort smil fra Mette Petersen i landsbyen Buerup mellem Kalundborg og Slagelse.

Læs mere om Slankeklubben og meld dig ind her!

De to små piger har al mulig grund til at være stolte. Mette har nemlig tabt hele 22 kilo, siden hun i marts 2010 meldte sig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub. Det var på familiens vinterferie måneden forinden, at den 37-årige børnehavepædagog indså, at det var på tide at gøre noget ved sin overvægt. På det tidspunkt vejede Mette 96 kilo og var hastigt på vej mod de frygtede 100 kilo.

- Når vi var ude at gå i sneen, prustede og stønnede jeg bagefter de andre. Samtidig sad det jo i baghovedet, at jeg risikerede sukkersyge, højt kolesteroltal og alt sådan noget, husker Mette, som valgte pakken "Diætist Plus" i Ude og Hjemmes Slankeklub. Det betød, at hun fik vejledning af en diætist tre gange om måneden.

Læs også: Drop undskyldningerne og kom i gang med dit vægttab

- Det gjorde det meget nemmere. Jeg skulle indberette hver dag, hvad jeg spiste. På den måde stod jeg pludselig til ansvar for, hvad jeg puttede i munden.

Så var det jo pinligt, hvis jeg havde spist slik og sådan noget, fortæller Mette, som hurtigt begyndte at tabe sig. Allerede i august havde hun smidt 10 kilo. Men vægttabets hastighed er ikke vigtigt for den kønne mor.

- For mig er det vigtigste, at det ikke bare er en slankekur men en livsstilsændring. Der skal være plads til at bestille pizza og hygge med børnene en gang imellem, siger hun.


I sine velmagtsdage
for et par år siden
vejede Mette hele
96 kilo!

Bidt af at løbe
I september valgte Mette også at få motionsvejledning gennem Slankeklubben. Nu løber hun fast tre gange om ugen. Hun er endda blevet medlem af en løbeklub hos Slankeklubben, hvor medlemmerne via internettet holder hinanden lidt i ørerne og sørger for, at ingen springer over.

- Jeg kan slet ikke undvære det nu. I starten løb jeg to kilometer på 25 minutter. Nu løber jeg syv kilometer på 45 minutter, fortæller Mette.

Af og til får hun selskab af Christina og Amanda på deres cykler, når hun tager sig en løbetur langs majsmarkerne nær hjemmet. I dag vejer Mette 73 kilo. Målet er at nå 70 kilo, og det skal hun nok klare. Men selv da bliver hun i Slankeklubben.

- Når jeg når mit mål, skal det jo holdes. Jeg tør simpelthen ikke stoppe i Slankeklubben. Jeg skal aldrig være tyk igen, siger Mette Petersen med et smil.


En frisk og slank Mette
på løbetur langs
majsmarkerne. I dag
vejer Mette 73 kilo
og har masser af energi.


Sponsoreret indhold