Slankekure

Minus 10 kg på 8 uger: Et billede satte gang i en slankekur

9. marts 2016 af Marianne Knudsen. Foto: Niels S. Andersen
Det var ikke rart for Benedikte, da hun en dag så et billede af sig selv i undertøj. – Jeg var virkelig blevet kraftig, siger hun. Med fotoet på nethinden var hun topmotiveret til at gå på slankekur.

Det var, da Benedikte flyttede hjemmefra, at hun for alvor begyndte at tage på. Muligheden for nu selv at vælge, hvad der skulle havne i indkøbskurven, var fristende.

LÆS OGSÅ: Holbæk Modellen: Tab dig uden sult

Er du i tvivl om, hvilken kur, der passer til dig?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Få et overblik over de mest populære og effektive kure på Letliv.dk

Alt for meget mad

Godt nok spiste hun både en bolle med ost til morgenmad, rugbrødsmadder med makrel og magert kyllingepålæg til frokost og supplerede med grønsager til kødsovsen om aftenen. Men der fulgte også en stor portion pasta eller ris med til aftensmåltidet – og helst to portioner.

Så alt for meget ris, pasta og hvidt brød kombineret med lidt for mange chips dyppet i dip og bland selv-slik i ny og næ skyllet ned med halvanden liter Cola Zero dagligt betød, at kiloene langsomt sneg sig på år efter år.

LÆS OGSÅ: Tog sit liv på selvmordsklinik: Simons rørende farvel

– Jeg er utrolig glad for mad, og selv om jeg godt selv kunne både se i spejlet og mærke på mit tøj, at jeg blev tykkere, fik det mig ikke til at ændre mine spisevaner. Jeg har på et tidspunkt prøvet lidt Nupopulver og været på en enkelt suppekur i en uges tid, og så har jeg bare givet op, fortæller 25-årige Benedikte Bjerre fra København.

Plus 15 kilo

Da hun i efteråret steg på vægten, kvitterede den med 15 kilo ekstra, men hun blev for alvor chokeret, da hun så et foto af sig selv i undertøj.

– Det var virkelig ikke rart. Jeg har ikke stået og studeret mig selv på den måde i spejlet, men på det billede kunne jeg jo se, at jeg virkelig var blevet kraftig, siger Benedikte, der med fotoet på nethinden mere end nogensinde var motiveret til at sætte gang i et vægttab.

Hun valgte 3 2 1 Go!, fordi kuren virkede overskuelig og ligetil – og det har den været, understreger hun efter at have været i gang i to måneder. Og det uden at være i nærheden af at give op.

Smed 7 kilo på 4 uger

For belønningen har været til at se. I løbet af de første fire uger forsvandt syv kilo, og efter fire uger mere på kuren kan hun lægge yderligere tre kilo til det samlede vægttab.

– Jeg er meget glad, og jeg har fået mange positive bemærkninger. Det er skønt og motiverende, smiler Benedikte.

Hun har fulgt kuren til punkt og prikke, og trods abstinenser efter sin daglige cola eller cravings efter hvidt brød med ost på, er hun ikke ”faldet i”.

– Jeg savner det, men jeg har holdt mig fra det, fordi jeg har været bange for, at hvis jeg først tillod mig at synde, så ville jeg ende med at droppe det hele. Så hellere lade helt være, siger hun og fortæller, at det ikke er, fordi hun har gået rundt og været sulten undervejs.

Hun har blot været lækkersulten en gang imellem.

Sådan gjorde hun

To blødkogte æg til morgenmad, en smoothie til frokost og en stor skål salat til aftensmad har været menuen de fleste dage i to måneder – og så forskellige supper to dage om ugen.

– Jeg har tabt mig, fået klart mere energi, føler mig mindre oppustet og mere i balance. På sigt håber jeg, at det også vil betyde, at jeg kan spise færre smertestillende piller, som jeg tager på grund af rygsøjlegigt. Det må tiden vise, siger hun optimistisk og forsøger lige nu at fordøje den forandring, der er sket med hende på så kort tid.

LÆS OGSÅ: Sabrinas lykke blev afløst af frygt: Nybagt mor fik sclerose

– Det er gået utrolig stærkt, og jeg føler mig ikke i mål endnu. Jeg vil gerne tabe fem kilo mere, fastslår hun og tilføjer, at så skal hun også ud og have nyt tøj.

– Jeg elsker at købe tøj, men prøver det aldrig. Jeg køber i stedet for to størrelser større, for så er jeg sikker på, at det passer. Men nu bliver det noget andet, når jeg har nået mit mål, smiler Benedikte.

Navn: Benedikte Bjerre

Alder: 25 år

Job: Bartender på et værtshus

Højde: 1,74 cm

Startvægt: 81,3 kilo

Nu: 71,2 kilo

LÆS mere om 3-2-1 Go! HER

Ude og Hjemmes slankeguides

På What2read.dk finder du alle vores bedste slankeguides til salg fra 19 kr. Besøg siden her

Sponsoreret indhold