Slankekure

Motion du har tid, plads og råd til

16. august 2012 af Caroline Skovsbo Clausen, Slankedoktor.dk
Du synes måske at fitnessabonnementet er for dyrt, og at løbeture er for tidskrævende. Undskyldninger er der nok af. Men der findes utallige andre måder at få motion på
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Vi har listet ti øvelser, som både er nemme og gratis.

1. Sprællemand
Det kræver ikke et bestemt sted eller en bestemt maskine. Du kan gøre det hvor som helst. Du skal blot tænke på, at få benene så langt ud til siden som muligt, mens du bevæger dine arme op i vejret. Det er super konditionstræning, og man får hurtigt sved på panden. Hvis du f.eks. cykler hjem fra arbejde, kan du som opvarmning lave sprællemandsøvelser før du sætter dig op på cyklen og kører hjem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2. Armstrækninger
Det er sundt, godt (men også hårdt) at styrke brystmuskulaturen og armene. Ligesom sprællemandsøvelser kan du lave armstrækninger hvor som helst, når som helst. Du løfter dig op fra gulvet med armene, og prøver så vidt muligt at holde hele kroppen strakt (altså ikke noget med at strutte med numsen eller bøje i hofterne). Er dette for svært kan du med fordel støtte med dine knæ, hvilket kan gøre det lettere at udføre øvelsen korrekt, så længe man er nybegynder.

Læs også: Sådan kommer du i gang med træningen

3. Crunch Situps
Er du først blevet en haj til armstrækninger eller ønsker du blot at træne endnu flere muskelgrupper på en gang, når det nu alligevel er hårdt, så er crunch situps helt perfekt. Her løfter man både arme og ben samtidig, imens man ligger på maven. Den kan som de andre to øvelser udføres hvor som helst.

FAKTA

Du forbrænder 200 kalorier på:
* At løbe 4km på en halv time
* 1,5 times minigolf
* 20 minutters sjipning i moderat tempo
* 30 minutters dans
* 40 minutters badminton
* 50 minutters trampolinhop
* 25 minutters rulleskøjteløb
* 45 minutters cykling
* At svømme 1km på en halv time

4. Let vægtløftning
Man behøver ikke vægte som i fitnesscenteret for at kunne udføre styrketræning. Man kan f.eks. bruge en flaske vand, en pose mel eller ris, eller hvad man lige har i skabene som passer til den ønskede vægt. Man kan med disse lave styrketræning for armmuskulaturen.

5. Dans
Er du en af dem der skal have musik i ørerne for at bevæge dig, så skal du da bare sætte din yndlingssang på og slå dig løs. Det får både pulsen op og du bliver sikkert også i bedre humør, eftersom det er dig der vælger trinene og sangene. Man behøver altså ikke at have det 'rigtige' løbetøj eller være medlem i et fitnesscenter for at få motion.

6. Step
Man behøver ikke step-maskiner eller stepskamler for at få det maksimale ud af step. Men kan blot bruge trappetrin i opgangen eller trapperne i huset. Sæt f.eks. noget musik på der passer i dit tempo, og tag så nogle ture op og ned af trapperne.

7. Benløft
Med denne øvelser strammer du virkelig ballerne op. Læg dig ned på ryggen med benene i vejret - løft dem så skiftevis op og ned. Er øvelsen for hård kan du bøje benene en smule. Hvi man gerne vil have lidt vægt med i øvelsen, kan man tage en bog el. lign. og holde mellem benene mens man laver øvelsen.

8. Gå en tur
At gå er selvfølgelig lidt mere tidskrævende, men til gengæld er det også en god måde at få klaret tankerne. I stedet for at sætte dig foran fjernsynet når du kommer hjem, så gå i stedet en tur.

9. Knæbøjninger
Denne øvelse er meget effektiv for træning af baller og lår. Man går ned i knæ til bagdelen er parallelt med knæene. Det er vigtigt at holde ryggen ret under hele øvelsen, og sørge for, at knæskallerne ikke kommer udover fødderne. Er det for hårdt, kan man rejse sig gentagende fra en stol. Så længe man laver øvelsen mange gange, vil det have en effekt.

10. Løb på stedet
En løbetur udenfor er godt for konditionen. Men har man ikke mulighed eller tid til det, kan man løbe på stedet, f.eks. foran nyhedsudsendelsen i fjernsynet om aftenen.

Læs også: 5 motionsmyter

Sponsoreret indhold