Slankekure

Nyd chokolade med god samvittighed

30. april 2013 af Ude og Hjemme Slankeklubben, SlankeDoktor.dk / Foto: All Over
Chokoladefristelser er der nok af, men fortvivl ikke. Der er gennem mange års forskning solide argumenter for, at chokolade kan have gavnlige effekter på dit helbred.
Nyd din chokolade - det er sundt!
Nyd din chokolade - det er sundt!


Chokolade er lavet af kakaobønner, som er rige på gode fedtsyrer og protein. Men vigtigst af alt, er de rige på antioxidanter, især flavonoider, som bekæmper frie radikaler, der har negativ effekt på blodkarrene. Antioxidanterne vil være med til at sænke blodtrykket og reducere risikoen for blodpropper og slagtilfælde.

Flavonoider har flere positive virkninger i hjernen. Forskning tyder på, at flavonoider bevarer hjernens evner ved aldring og mindsker udviklingen af Alzheimer sygdom hos rotter. Men der er dog stadig brug for mere forskning til at kunne kortlægge kakaoens og chokoladens evne til at beskytte hjernen.

Chokolade har også en positiv virkning på humør, og nogen mener ligefrem, at den kan have positiv effekt på sexlysten.

LÆS OGSÅ: Chokolade gør dig klog

Vælg den rigtige chokolade!

Ikke desto mindre ser det ud til, at fordelene ved moderat indtag af kakao og chokolade kan være forbundet med et lavere BMI. Der er dog også her brug for mere forskning for at kunne drage konklusioner.

Det er også vigtigt, at du vælger den rigtige chokolade og kun spiser den i moderate mængder, da chokolade som bekendt er meget energitæt - så vil du undgå at tage på i vægt. Der findes efterhånden mange varianter af gode kvalitetschokolader på markedet, som er til at finde selv i små supermarkeder.

Mørk chokolade der sætter gang i forbrændingen

Som tommelfingeregel skal du gå efter den chokolade, der indeholder mest kakao - altså jo mørkere jo bedre. Gå gerne efter chokolade med 70-85 % kakao. Det koncentrerede indhold af kakao vil sikre dig, at du får de gavnlige effekter af antioxidanterne, samtidig med at du hurtigt vil blive "mættet" af smagen og derfor ikke spiser så meget.

Køb gerne chokolade, der indeholder andre gavnlige ingredienser som f.eks. chili, der sætter gang i forbrændingen.

PRØV OGSÅ: Chokolade-brownie med chili og pistacienød

Glem den dårlige samvittighed

Chokolade er til for at blive nydt, så glem den dårlige samvittighed og benyt dig af chokolade af god kvalitet og et højt kakaoindhold.

Nyd den sammen med en god kop kaffe eller brug den i dine bageopskrifter og glæd dig over de hyggelige stunder med familie og venner.

*Kilde: "The neuroprotective effects of cocoa flavanol and its influence on cognitive performance" British Journal of Clinical Pharmacology

Tab dig med Slankeklubben!

Denne artikel er skrevet af Ude og Hjemme Slankeklubben i samarbejde med SlankeDoktor.dk. Hvis du melder dig ind i Slankeklubben i dag, får du som velkomstgave en fitness stegepande fra af høj kvalitet fra Tefal til en værdi af 399 kr! Så er du godt i gang, når du skal i køkkenet og lave slankemad.

Start dit vægttab i dag og få din stegepande fra Tefal til en værdi af 399 kr.

Slank med kager?

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold