Slankekure

Øl mod tømmermænd

28. september 2010 af Læge Jerk W. Langer
En enkelt genstand kan faktisk godt tage toppen af eftervirkningerne af en glad aften, men hverken fjerne eller forkorte tømmermændene.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Forklaringen på hvorfor en reparationsbajer virker mod tømmermænd, er indviklet og skal findes i leverens stofskifte.

Giftstoffer nedbrydes
Vi bliver berusede af drikkens indhold af etanol, altså selve spritten. Mange alkoholiske drikke indeholder også små mængder metanol også kaldet træsprit, som leveren nedbryder til giftstoffer, der er med til at fremkalde tømmermænd.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det smarte er, at etanol fra reparationsbajeren lægger beslag på nogle af leverens enzymer, så de ikke kan omdanne metanol til giftstoffer. Hermed falder blodets indhold af tømmermændsfremkaldende stoffer.

Se også på Q: 7 tips til at komme tømmermændene i forkøbet

Kun en genstand
Husk dog at nøjes med en enkelt genstand, for ellers begynder man bare at beruse sig selv igen, og så forlænges tømmermændenes samlede varighed.
Selv om det hedder en reparationsbajer, behøver man ikke drikke øl, for alle alkoholiske drikke virker. Jeg anbefaler at vælge lyse drikke, fordi de i forvejen fremkalder færrest tømmermænd.

Humørbombe
Jeg har selv udviklet en "banan-vodka-smoothie". Princippet er, at vodka er den drik, som giver mindst tømmermænd. Samtidig får bananer hjernen til at danne signalstoffet serotonin, som løfter humøret, så man kommer lidt lettere gennem hovedpinen.

Læs også: Blåbær er pakket med skønhed

Sponsoreret indhold