Slankekure

På slankekur? Guide til 9 populære kure

5. juli 2013 af Redaktionenen
Her er din guide til junglen af slankekure, så du kan vælge den slankekur, der passer bedst til dig og opnå et varigt og hurtigt vægttab!
På slankekur? Guide til 9 populære kure
Slankekur

Det er ikke altid nemt at begå sig i den voldsomme jungle af slankekure, der lover hurtige og varige vægttab. Vi er alle forskellige, og derfor er det ikke altid, at den samme slankekur passer til os alle sammen.

Hvis du gerne vil have succes med din slankekur er det en god idé at finde en kur, der passer til dit temperament - især når du skal kickstarte vægttabet. Men når du har nået dit mål, skal du også kunne overholde slankekurens mest basale principper fremadrettet, så du slipper for at tage alle kiloene på igen.

Lige her præsenterer vi dig grundprincipperne til 9 af tidens populære slankekure, der lover et hurtigt og varigt vægttab, og giver dig en lækker opskrift til din slankekur.

Vil du vide mere om din foretrukne slankekur? Se her...

På slankekur med Dukan Kuren

Dukan Kuren eller Dukan diæten er en slankekur, der stammer fra Frankrig, og har gået sin sejrsgang verden over pga. det hurtige vægttab. I Frankrig har flere end 10 millioner tilfredse brugere tabt sig med Dukan Kuren, og i England er professor Pierre Dukans diæt den bedst sælgende i år.

Køb Pierre Dukans bog "Dukan diæten" HER >>

Dukan Kuren lover dig et vægttab, der holder resten af livet. Og hvis du blot følger nogle simple regler, kan du spise lige, hvad du vil seks af ugens syv dage. Uden nogensinde at tage på igen.

Dukan Kuren er for dig, der søger en slankekur, der giver hurtige resultater. For dig, der har brug for at spise dig mæt hver dag. For dig, der elsker kød - og for dig, der ikke gider at veje din mad eller tælle kalorier. Kan du genkende dig selv? Så er Dukan Kuren din ideelle slankekur.

Opskrift til denne slankekur:
>> Madpandekager til Dukan Kuren

Psst! Madpandekagerne er
en god måde at få din daglige
dosis havreklid når du følger
denne slankekur.

Du kan bl.a. købe havreklid HER >>

Slankekur med stenalderkost

Stenalderkost handler i al sin enkelthed om at komme tilbage til rødderne og spise som vores forfædre spiste
i stenalderen. Primitiv og uforarbejdet mad påvirker ifølge Stenalderkost-entusiaster helbredet, humøret og vægten positivt.

Grundprincipperne i stenalderkost bygger på kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt.

Derimod skal man holde sig fra forarbejdede råvarer, alle former for korn, brød, pasta, ris, kartofler og
sukker. Nogle stenalderfolk vil også sige mælk ikke hører til stenalderkost.

Ifølge tilhængere af Stenalderkost stammer vores problemer med overvægt fra bondekulturen og agerdyrkerne. Da vi levede som jægere og samlere spiste vi det, som vi fandt i naturen. Stenalderkost var sæsonbetonet, og bestod af: kød, fisk, skaldyr, æg, grønt, frugt, bær, nødder og honning. Det er denne livsstil, vi genetisk er skabt til.

Stenalderkost af Thomas Rode

På slankekur med 8 timers kuren

Denne slankekur er lige så enkel, som den er effektiv. Den går kort sagt ud på, at du i en periode på otte timer hver dag må spise lige, hvad du har lyst til. De resterende 16 timer i døgnet skal du faste. Spiser du din morgenmad klokken ni, skal du stoppe med at spise klokken 17 - og faste indtil næste dag klokken ni.

Hvis du følger dette helt simple råd, lover forfatterne bag bogen om 8 Timers Kuren dig et hurtigt vægttab på cirka fem kilo om ugen.

8 Timers Kuren

På slankekur med South Beach kuren

Dr. Arthur Agatston er lektor i medicin ved University of Miami Miller School of Medicine i Florida, og står bag denne slankekur. Den seneste udgivelse er "South Beach kuren 2.0" fra 2012. Her får man udførlige kostplaner til South Beach-kuren samt opskrifter på sund mad. Der er også en liste over råvarer, du bør undgå for at opnå dit vægttab. Herunder kan nævnes kartofler, tomater, æbler og pærer.

Køb bogen "South Beach kuren 2.0" HER >>

South Beach Kuren er hverken kulhydrat- eller fedtfattig. Den lærer dig derimod at spise de gode kulhydrater og de gode fedtstoffer.

Resultatet er, at du bliver sund og taber dig. Med South Beach-kuren skulle være muligt at opnå et vægttab på fire til seks kilo i løbet af kurens to første uger. Her opnår man også en forståelse for det såkaldte GI-indeks.

Denne slankekur er opbygget sådan, at du spiser tre mættende måltider samt mindst to mellemmåltider om dagen. Du kan endda tillade dig at spise en dessert. Ved at spise ofte, undgår du at overspise. Med South Beach-kuren følger også et fitness-program, som skal hjælpe dig til at booste dit vægttab, fordi motionen sætter skub i dit stofskifte. En central del i bogen er desuden en række tips til at holde dit vægttab resten af livet.

Slankekur: South Beach-kuren
>> Guide til at være på slankekur
med South Beach-kuren her
Opskrift til denne slankekur:
>> Grøntsags-lasagne med
ostesauce


På slankekur med Verdens bedste kur

Verdens bedste kur af ernæringsekspert Christian Bitz og professor Arne Astrup bygger på principperne fra et stort studie om kost og vægttab, som Arne Astrup står bag.

I Verdens bedste kur lægges der vægt på, at det først og fremmest er en livsstilsændring, der skal til. Det handler om at finde den optimale kostsammensætning for at tabe sig - og holde vægten.

Denne slankekur er delt op i et totrins-program med en konkret fire ugers madplan. Med Verdens bedste kur garanteres et hurtigt vægttab på en-to kilo om ugen. Efter fire uger fortsætter du til trin 2, hvor du præsenteres for 80 opskrifter, der skal hjælpe dig til at opretholde vægttabet og danne grundlag for en varig livsstilsændring.

Køb bogen "Verdens bedste kur" HER >>

Arne Astrup proteinkur

På slankekur med Spis maven flad

Spis maven flad var en af de bedst sælgende slankebøger i 2010. Udgangspunktet for denne slankekur er, at vægttab ikke nødvendigvis er ensbetydende med smalkost og benhård træning.

Men Spis maven flad-kuren handler det derimod om sammensætningen af fedt, sukker og kulhydrater i kosten.

Man skal holde sig fra de hurtige kulhydrater som hvidt brød og pasta, mens proteinholdige fødevarer er tilladte. For eksempel er hakkebøffer og mayonnaise-salater som æggesalat og italiensk salat helt i orden. Det samlede kalorieindtag i denne slankekur er stadig kun 1.200 kalorier om dagen.

Spis maven flad

På slankekur med LCHF kuren

LCHF står for Low Carb High Fat, og minder lidt om Atkins-kuren fra 90'erne. Hakkebøffer med græsk salat er helt i orden. Piskefløde, smør og fede oste er i orden. For ikke at glemme bacon og røget flæsk!

LCHF opskrifterne indeholder proteinrige råvarer som: fisk, æg, kød og nødder. Til gengæld er lyst brød, kartofler, pasta og ris bandlyst. Ligesom de fleste rodfrugter og frugter.

Har du lyst til at prøve denne slankekur, er bogen "Kom i gang med LCHF på 14 dage" af Lars-Erik Litsfeldt en god investering. Det er en kostbog om LCHF kuren, og indeholder råd og opskrifter, indkøbslister og et 14-dages kostprogram til din slankekur.

Du kan købe bogen HER >>

Opskrift til slankekuren:
>> LCHF-pizza til LCHF-kuren

På slankekur med Low Carb-kuren

Der findes flere forskellige slankekure inden for Low Carb-genren, som er mere restriktiv end LCHF kuren. Vægtkonsulenterne har lavet en Low Carb kur, og Dukan Kuren, som du måske kender fra Ude og Hjemme, er også Low Carb inspireret.

Mange ugeblade og magasiner, for eksempel Familie Journal, har lavet en fordanskning med udtrykket: Lavkarbo. Find masser af Familie Journals opskrifter til Lavkarbo kuren her >>

Denne slankekur handler kort fortalt om at reducere dit indtag af kulhydrater og spise mere protein og fedt. Naturligt fedt fra fisk, nødder, avocado og koldpressede madolier er bedst. Kulhydrater er ren energi, men indeholder kun få næringsstoffer.

De få kulhydrater skal komme fra grøntsager, nødder, bær, frugt og hele korn. De indeholder vigtige vitaminer og mineraler, som kroppen har godt af. Mange slankekure tæller kalorier, men her går det ud på at tælle kulhydrater.

Mangler du nogle særlige ingredienser til Low Carb-kuren, kan du finde dem HER >>

Opskrift til denne slankekur:
>> Ingefærkylling i wok til
Low Carb-kuren

På slankekur med Raw Food

Raw Food er mere en livsstil end en egentlig slankekur. Livsstilen kan så igen deles op i flere grene. Raw Food 80 procent indikerer for eksempel, at man lever 80 procent efter Raw Food-principperne.

Der findes et hav af kogebøger om Raw Food. Der findes dog også en slankebog, som har titlen "Tab i vægt
med Raw Food kuren" af Christine Bailey. I dag findes der adskillige restauranter, caféer samt juice- og
smoothiebarer rundt om i landet, som er baseret på Raw Food-filosofien.

Du kan købe bogen "Tab i vægt med Raw Food kuren" HER >>

Kost- og ernæringseksperter har dog advaret tilhængere af denne livsstil imod risikoen for, at deres kost indeholder for lidt livsvigtigt B12- og D-vitamin samt for lidt calcium, jod, selen og jern. Desuden kan fravalget af fisk betyde for få fedtsyrer. Du bør derfor tage et kosttilskud hvis du vælger at Raw Food som din slankekur.

For at kunne kalde sig Raw Food'er skal 75 procent eller mere af ens kost bestå af Raw Food.

Opskrift til denne slankekur:
>> Salat med avocado og broccoli
til Raw Food-kuren

5 typer af slanke-te der virker:

5 typer af slanke-te der virker

Sponsoreret indhold