Slankekure

Sådan får du ro i maven

10. december 2012 af Redaktion, Foto: All Over Press
Her får du tre gode råd, der alle hjælper dig med at få ro i maven, hvis du lider af fordøjelsesbesvær.

Du har spist inden for den seneste time, og nu føles maven bare ikke "rigtig". Måske er du oppustet eller har lidt ondt. Måske har du en brændende fornemmelse opadtil. Eller kvalme og måske ligefrem opkastningstrang.

Du er blevet undersøgt af lægen, men hun finder alt normalt og beroliger dig med, at du blot har harmløs dyspepsi.

LÆS OGSÅ: Råd mod fordøjelsesbesvær

Måltiderne er et af dagens højdepunkter og et socialt samlingspunkt, hvor vi mødes med familie og venner. Samtidig betyder maden utrolig meget for vores sundhed.

Men mange gange bliver vi mindet om eksistensen af den seks-otte meter lange fordøjelseskanal. Især gennem letterere gener som oppustethed, svien i maven, halsbrand og mavesmerter.

Her er tre gode råd til at komme af med fordøjelsesproblemer:

1. Du kommer et langt stykke ved at være opmærksom på, om bestemte fødevarer og spisesituationer er særlig tilbøjelige til at give dig symptomer. Dem skal du selvfølgelig undgå.

LÆS OGSÅ: Sådan får du energi og overskud

Det er meget individuelt, hvad der kan være problematisk at spise, så i bund og grund må man gøre sig sine egne erfaringer. Nogle mennesker får ubehagelige symptomer af levnedsmidler, som andre kan spise uden besvær. For mange drejer det sig om fed og krydret mad.

2. Spis mindre portioner til hvert måltid. Det er nemlig rigtig dumt at spise for meget på kort tid. Spis hellere fem-seks gange dagligt end de klassiske tre store hovedmåltider.

3. Spis uden hastværk. Tyg maden grundigt og læg bestikket fra dig undervejs, så du ikke kaster maden i dig på ingen tid.


Få 20 lækre opskrifter på sunde smoothies og juice

Når du skal have et skud vitaminer i efteråret, er en smoothie eller juice en både lækker og sund løsning. Derfor har vi samlet 20 fantastiske opskrifter i galleriet nedenfor!

Sponsoreret indhold