Slankekure

Sådan sænker du dit kolesterol

23. maj 2013 af: Jerk W. Langer
Foto: All Over Press
600.000 danskere tager kolesterolsænkende medicin. Men også kosttilskud og naturlægemidler kan presse blodets kolesterol og triglycerid i den rigtige
Sådan sænker du dit kolesterol

600.000 danskere tager kolesterolsænkende medicin. Men også kosttilskud og naturlægemidler kan presse blodets kolesterol og triglycerid i den rigtige retning.

Har du forhøjet kolesteroltal, kan du selv gøre meget for at få det ned. Her får du 5 gode råd til en kolesterol-sund livsstil.

LÆS OGSÅ: Få lægens gode til, hvordan du sænker dit kolesterol uden medicin

5 tips til at sænke dit kolesterol

1. Tab dig
Vægttab har en rigtig gunstig virkning på kolesteroltallet.

2. Fuldkorn
Groft brød, grove grøntsager og andre fuldkornsprodukter forhindrer en stor del af madens kolesterol i at blive optaget.

LÆS OGSÅ: Disse vitaminer skal du tage

3. Havre
Havregryn og havregrød sænker effektivt kolesteroltallet. Havrens særlige beta-glukan-fibre binder kolesterol, så det ikke optages i kroppen.

4. Bælgfrugter
Ærter, bønner og andre bælgfrugter er fyldt med fibre, der holder kolesterol ude af kroppen.

5. Flydende olier
Rapsolie, hørfrøolie og olivenolie indeholder sunde fedtstoffer, der er alle tiders alternativ til det mættede mejerifedt.

Kostilskud og naturlægemidler der sænker kolesterol-tallet

Guargummi
Indeholder kostfibre, der forhindrer kolesterol i at blive optaget i kroppen. Sænker desuden forhøjet blodsukker, så guargummi er et godt valg for type 2-diabetikere. Du kan købe og læse mere om guarmin HER >>

Fiskeolie
Sænker blodets indhold af triglycerid, som øger risikoen for åreforkalkning. Påvirker derimod ikke kolesteroltallet. Der skal mindst 2.000-3.000 milligram til om dagen, altså 4-5 typiske kapsler.

LÆS OGSÅ:Hvad er din undskyldning for ikke at leve sundt?

Loppefrø
Naturlægemidler med loppefrø-skaller sænker kolesteroltallet. Husk at drikke godt med vand. Du kan bl.a. finde det i Husk Psyllium kapsler - se mere her.

Chitosan
Sænker kolesteroltallet noget, herunder det farlige LDL-kolesterol.

Hvidløg
Sænker kolesteroltallet en smule. Modvirker desuden åreforkalkning og blodpropper. Sænker blodets indhold af triglycerid samt reducerer blodtrykket.

Q10
Hvis du har muskelsmerter som bivirkning til kolesterolsænkende medicin, kan et Q10-tilskud i en dagsdosis på 30 milligram måske hjælpe. Se f.eks. dette kosttilskud.

LÆS OGSÅ: Undgå kosttilskud før operation

Sponsoreret indhold