Slankekure

Sådan undgår du julestress

4. december 2012 af Stine Mynster / Foto: All Over Press
December er over os, og inden du ved af det, er du midt i al juleriet med julefrokoster, gaveræs og følelsen af for få timer i døgnet. Her kommer 9 uundværlige tips.
Undgå en stresset jul
Undgå en stresset jul

For mange mennesker ender december måned med at blive den mest stressende på hele året, men sådan behøver det ikke at være.

Mona Lyngby, coach med speciale i bl.a. stresshåndtering råder dig til at droppe de høje ambitioner, og giver dig her 10 tips til, hvordan du allerede nu med få klik kan planlægge årets jul, så du kan slappe af og nyde den sammen med familien.

10 tips - undgå julestress

1: Bestil pakkekalenderen over nettet

Stresser du over, at du endnu ikke har fået gang i pakkekalenderen, så frygt ej. Du behøver ikke suse rundt og finde 24 forskellige gaver, som skal i julesokken om morgenen til dine børn eller partner.

www.pakkekalender.dk kan du bestille færdige pakkeløsninger til børn fra 399 kr. og til voksne fra 599 kr. Blandt pakkekalenderne til voksne finder du også de lidt mere utraditionelle slags som en ølkalender og en bedsteforældrekalender.

Der er også mulighed for selv at sammensætte sin pakkekalender med gaver fra 6,95 pr. gave. Levering fra 39 kr.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du en sund jul

2. Genbrug adventskransen
Hvis du er ligeglad med granduften, kan det godt betale sig at vælge en adventskrans, du kan bruge igen og igen.

3. Køb dine julemadvarer på nettet
Undgå overfyldte og larmende supermarkeder og tunge bæreposer. På online supermarkedet www.osuma.dk kan du vælge dine føde-og drikkevarer til julen i ro og mag fra lænestolen.

Osuma leverer i hele landet fra 29 kr., og for et lille tillæg sætter de også varerne i køleskabet for dig.

4. Slip for at stå i køkkenet
Får du gæster til julefrokost, eller orker du ikke at stå i køkkenet i juledagene, så findes der mange cateringfirmaer, som kan gøre livet nemmere.

Hos www.menukort.dk leverer de færdigt stegte ænder med hjemmelavet rødkål og sovs lige til at varme; priser fra 499 kr. Du kan også bestille en komplet julebuffet, hvis det er dig, der skal stå for familiejulefrokosten i år.

5: Få juletræet leveret til døren
Slip bekymringerne for, hvordan du skal få tid til at finde årets juletræ og få det transporteret hjem. Hos www.juletrae.com kan du vælge, hvilken størrelse din Nordmannsgran skal have, og om den skal være i potte eller på juletræsfod. Levering fra 95 kr.

Servicen henvender sig også til firmaer og institutioner, der har mulighed for at leje et færdigpyntet træ og få det afhentet i januar til priser fra 1450 kr.

LÆS OGSÅ: Husker du prinsesse Mia Maja fra Jul på slottet? Se hvordan hun ser ud i dag...

6: Send julekortet digitalt
Nej, det er ikke det samme som et ægte julekort med kuvert og frimærke, men det er bedre end ingenting, hvis du ikke har tid til at skrive bunkevis af håndskrevne kort.

Der findes mange gratis e-julekort, bl.a. www.carlsencards.com og www.hallmark.com

7. Del ønskelister og undgå gavebytning
Orker du ikke bruge tid på at bytte de tre ens parfumer, bøger eller bukser, du fik juleaften? Så kan det nye site www.giftmanager.dk være løsningen.

Det har en gavekordineringsfunktion, så du kan sikre dig, at folk ikke køber den samme gave til dig, eller at du ikke køber noget, som andre allerede har købt til venner eller familie. Det fungerer over email og er helt gratis at tilmelde sig.

8: Undgå kø i boghandlen
Bøger plejer at stå højt på danskernes ønskeseddel til jul, men ved at købe e-bøger eller lydfiler, kan du i år klare bogkøbene på under 10 minutter.

Hos www.mibook.dk kan du vælge mellem 330.000 forskellige titler, både danske og udenlandske, og få dem leveret direkte i din indbakke. Udover at spare tid, kan du også spare penge (e-bøger er billigere end normale bøger) og være god ved miljøet.

9: Få julekonfekten med posten
Hjemmelavet konfekt er en hyggelig, men også tidskrævende tradition, og er det her, du gerne vil spare tid, kan du få tilsendt julegodterne med posten.

Hos www.chokoladehimlen.dk har de et stort udvalg af kvalitetsjulechokolade, også den lidt utraditionelle slags som lakrids med chokolade, hindbær og sølvstøv eller mandler med chokolade og Jamaica-rom. Pris for en familieæske med chokolade og konfekt fra 199 kr. Levering maks 49 kr.

LÆS OGSÅ: Du behøver ikke bage det mest komplicerede, så længe det dufter af kanel - se de gode ideer her...

10: Køb en oplevelse på få minutter
Bruger du meget tid på at tænke over, hvilke gaver du skal finde på i år, og synes du, julegaveræset er blevet lidt for materialistisk?

www.oplevelsesgaver.dk finder du inspiration til en lang række oplevelser, som du kan købe gavekort til. Her er alt fra luksusbrunch for to, ballonflyvning, romantiske slotsophold, årskort til Tivoli, Lamborghini-race, minicruise, cupcake eller sushi kursus samt til salsa for par.

Sponsoreret indhold