Sænk blodtrykket med frugt

Blodtrykket falder markant, når du spiser mindre salt, og det beskytter mod blodpropper samt hjertesvigt. Kalium skal du til gengæld have en masse af, og det findes især i frisk frugt, grøntsager og bælgfrugter. Her får du gode råd til en blodtryks-venlig kost.
LÆS OGSÅ: Slip for din sukkertrang
Spis mere kalium
? Frugt er en strålende kilde til kalium.
? Grøntsager, ærter, bønner og linser giver også et godt tilskud.
? Servér sunde snacks som frisk frugt eller grøntsager.
Spis mindre salt
? Vælg altid fødevarer med det laveste natrium/salt-indhold, altså de saltfattige varianter.
? Nøglehulsmærket er en god vejledning, men kødpålæg og pølser kan rumme meget salt, selv om varen har mærket.
LÆS OGSÅ: Hvad er din undskyldning for ikke at leve sundt?
? Vælg kød-, frugt- og grøntsagskonserves uden tilsat salt.
? Kog ris, pasta, kartofler og havregrød med mindst muligt salt.
? Skal du absolut tilsætte salt, Så vælg et produkt med mindre natrium, samt mere kalium og magnesium.
? Hold igen med soja, færdiglavet sovs, sennep, pickles, mayonnaise og dressing.
? Tjek saltindholdet i kødpålæg, før du køber.
? Dåsemad, frosne fødevarer og færdigretter kan være de rene saltbomber.
? Vælg frisk fjerkræ, fisk og magert kød.
? Hold dig til morgenmadsprodukter med lavt saltindhold.
? Stort set al fastfood indeholder store mængder salt.
? Gem saltbøssen væk, så du ikke fristes.
? Krydderier, krydderurter, citron, lime og eddike kan fint erstatte salt under tilberedning og på spisebordet.