Slankekure

Sænk blodtrykket med frugt

27. maj 2013 af: Jerk W. Langer
Foto: All Over Press
Her får du gode råd til en blodtryks-venlig kost.

Blodtrykket falder markant, når du spiser mindre salt, og det beskytter mod blodpropper samt hjertesvigt. Kalium skal du til gengæld have en masse af, og det findes især i frisk frugt, grøntsager og bælgfrugter. Her får du gode råd til en blodtryks-venlig kost.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Slip for din sukkertrang

Spis mere kalium

? Frugt er en strålende kilde til kalium.

? Grøntsager, ærter, bønner og linser giver også et godt tilskud.

? Servér sunde snacks som frisk frugt eller grøntsager.

Spis mindre salt

? Vælg altid fødevarer med det laveste natrium/salt-indhold, altså de saltfattige varianter.

? Nøglehulsmærket er en god vejledning, men kødpålæg og pølser kan rumme meget salt, selv om varen har mærket.

LÆS OGSÅ: Hvad er din undskyldning for ikke at leve sundt?

? Vælg kød-, frugt- og grøntsagskonserves uden tilsat salt.

? Kog ris, pasta, kartofler og havregrød med mindst muligt salt.

? Skal du absolut tilsætte salt, Så vælg et produkt med mindre natrium, samt mere kalium og magnesium.

? Hold igen med soja, færdiglavet sovs, sennep, pickles, mayonnaise og dressing.

? Tjek saltindholdet i kødpålæg, før du køber.

? Dåsemad, frosne fødevarer og færdigretter kan være de rene saltbomber.

? Vælg frisk fjerkræ, fisk og magert kød.

? Hold dig til morgenmadsprodukter med lavt saltindhold.

? Stort set al fastfood indeholder store mængder salt.

? Gem saltbøssen væk, så du ikke fristes.

? Krydderier, krydderurter, citron, lime og eddike kan fint erstatte salt under tilberedning og på spisebordet.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til at spare på saltet

Sponsoreret indhold