Slankekure

Sæt gang i slankekuren nu!

14. januar 2013 af Lisa Bolting / SlankeDoktor.dk / Foto: All Over Press
Det kan være svært at komme i gang med slankekuren efter julen. Sådan gør du

De fleste kan sikkert mærke julen på deres krop. Den gode julemad, de lækre julekager og juleøllene har sat deres præg. Efter sådan en måned hvor man har taget let på de sunde leveregler, kan det være svært at skifte eftermiddagsklejnen ud med gulerodssnacken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kræver struktur

Man skal kickstarte sit vægttab ved at tage en beslutning om, at man vil tabe sig. Det handler om at få struktur på sine dage, og ikke skal lade andre bestemme, hvad du spiser.

LÆS OGSÅ: 12 gode leveråd til et sundt liv

Husk at planlægge måltiderne

Du skal gerne have tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen. Og det er vigtigt at planlægge måltiderne. Du skal undgå sukkerfælderne ved at have dine mellemmåltider klar og være sikker på, at du kan få en sund frokost på jobbet eller hvis du er på farten. Spis gerne bunker af grøntsager, for der er nærmest ingen kalorier i. Spis også gerne mad med et højt proteinindhold, som giver dig en god mæthed. Det betyder, at du taber fedtet og ikke musklerne, når du er på slankekur.

Man må også gerne spise lidt kartofler, brød og pasta, da fiber er med til at give en god mæthed. Men spis det med måde.

Der er plads til lidt sødt

Du må gerne nyde en enkelt kage i ny og næ eller den mad, der bliver serveret til en middag eller fest. Det kan blive svært at holde de sunde leveregler, hvis man ikke en gang imellem lader sig selv nyde det, man savner mest.
Det handler om, at du skal finde en varig løsning på dine vægtproblemer. Det er ikke så smart at dyrke yoyo-kurene, for det bliver simpelthen for surt og hårdt i længden. Du skal finde en stil, du kan fortsætte med.

Sådan kan en slankende dagsmenu se ud:

• Morgenmad: Det kan være et stykke rugbrød med mager ost eller kødpålæg eller en portion havregryn med mælk. Det giver en god kombination af mættende fibre og protein.

• Frokost: Få godt med grøntsager og proteiner i form af kød eller fisk. Og måske et stykke rugbrød.

• Aftensmad: Spis 2-300 g grønt samt et stort stykke kød/fjerkræ og lidt kartofler.

LÆS OGSÅ: Slut med de dårlige undskyldninger (kom i gang med træningen)

Sponsoreret indhold