Slankekure

Sæt turbo på din forbrændning

5. november 2016 af Jerk W. Langer, Foto: All Over Press
Desværre er vi ikke alle udstyret med en super forbrændning, men heldigvis kan du gå fra at være fedt-ophober til fedt-forbrænder. Læs her hvordan
Sæt turbo på din forbrændning

Sæt turbo på din forbrændning nu

Nogle er heldige og udstyret med det, som vi populært kalder luksusforbrænding. I hvert fald kan de tilsyneladende spise omtrent hvad som helst, og alligevel tager de heldige asener ikke på. Men sådan er det ikke hos det store flertal af os.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Unødvendige kilo

Med årene falder stofskiftet desuden hos mange kvinder, fordi skjoldbruskkirtlen på halsens forside danner færre stofskiftehormoner. Så risikerer man at tage unødvendige kilo på, ligesom man bliver træt, sløv og kuldskær. Du kan ikke direkte øge hormonproduktionen i skjoldbruskkirtlen, og bliver symptomerne svære, er medicin nødvendig.

Fra "fedt-ophober" til at blive "fedt-forbrænder"

Man kan dog gå fra at være "fedt-ophober" til at blive "fedt-forbrænder". Altså sætte fart på stofskiftet og forbrænde flere kalorier for ad den vej at få has på det overflødige fedt. Det kræver en vis arbejdsindsats, så der er ikke tale om en let smutvej til vægttab. Til gengæld kan rådene - ud over at hjælpe på vægten - også forebygge alvorlige sygdomme, samt nok så vigtigt få dig til at føle dig bedre tilpas i dagligdagen. Der er med andre ord mange gode grunde til at læse med her.

LÆS OGSÅ: Husk morgenmaden og bliv slank

Her får du i alt 8 gode råd, der hjælper med at sætte gang i stofskiftet:

1. Stærke muskler brænder masser af fedt af, også i hvile. Det vil sige, at du ligefrem taber dig, mens du sover. Et kilo muskler forbrænder således omkring 100 kalorier i døgnet, mens et kilo fedt kun forbrænder to kalorier. Muskelmassen reduceres med årene, med mindre du styrketræner for at bevare den. Så kom i gang med armstrækninger, maverulninger og vægttræning. Sigt på 45 minutters træning to-tre gange ugentligt.

2. Hårdere motion som for eksempel løb, cykling, svømning, fitness og zumba har foruden selve træningseffekten yderligere den bonusgevinst, at dit stofskifte er forhøjet i
timerne efter træningen. Denne såkaldte after-burn, altså efterforbrænding, skyldes, at kroppen forbruger kalorier på at reparere småskader, genopbygge musklernes energidepoter, samt gøre musklerne stærkere.

3. Små, hyppige måltider øger forbrændingen mere end de klassiske tre hovedmåltider. Når pausen mellem måltiderne bliver lang, falder stofskiftet nemlig, fordi kroppen sparer på energien.

4. Grøn te indeholder stoffet ECGC, som presser kroppen til at brænde lidt flere kalorier af. Drik gerne to-tre kopper hver dag. Læs mere om grøn te her...

Se de næste 4 gode råd til hvordan du sætter gang i stofskiftet lige her...

Sponsoreret indhold