Slankekure

Sig nej til svigermors fede mad

19. juni 2013 af Diætist Lisa Bolting, SlankeDoktor.dk / Foto: All Over
Føler du dig under pres, når du skal hjem til mor eller svigermor og spise middag? Her får du 6 gode råd, så presset ikke sætter sig som ekstra kilo på sidebenene.
Lad ikke svigermor spolere vægttabet
Lad ikke svigermor spolere vægttabet

Det kan være svært at sige 'nej tak', når svigermekanikken disker op med diverse lækre retter. Hvis din svigermor altid vil forkæle din mand eller kæreste - og forhåbentlig også dig - når I er på besøg, og du har svært ved at svare på spørgsmålet "Hvorfor spiser du ikke lige én til" eller "tag nu noget mere", så læs videre her!

LÆS OGSÅ: Allerede fra morgenstunden kan det være svært at tage den rigtigte beslutning - her får du fem tips til en sund og slankende morgenmad

Tag en beslutning

Kan du nikke genkendende til ovenstående, og er du ofte på besøg hos svigermor og svigerfar, så er det måske på tide, at du tager nogle beslutninger i forhold til, hvad du vil, og hvad du ikke vil med disse middage.

Hvordan får du på en pæn måde takket nej til de mange ekstra portioner? Og hvordan kan du hjælpe dig selv til at gå udenom de fristende slikfade på stuebordet?

Det kan være svært, hvis du er typen, der føler det uhøfligt at takke nej - selvom det jo uden tvivl er bedst bare at være ærlig! Men det kan være lettere sagt end gjort, når svigermekanikken sidder på den anden side af bordet og vil det hele så godt.

Her får du en række gode råd, som du kan stå lidt imod presset:

• Spis en god portion gulerødder eller nogle andre grøntsager hjemmefra.

LÆS OGSÅ: 5 gode mellemmåltider på kun 150 kalorier

• Spis kun én portion, selvom svigermor presser dig - spis langsomt og suppler fx med ekstra grøntsager.

• Spis ikke for at være høflig. Du skal ikke måles på, hvor meget mad du spiser, men hvordan I har det sammen.

• Spring sovs og dressing over, eller tag kun ganske lidt.

• Tag også kun én gang af desserten, og har andre bestemt størrelsen af portionen, så kan du fint levne.

LÆS OGSÅ: Vil du gerne helt slippe for din trang til sukker, så de gode råd her...

• Drik kun ganske lidt alkohol, men suppler med rigeligt postevand eller light sodavand.

Brugbare tricks

Du kan også bruge disse tricks i andre sammenhænge, så det er hos alle værtinder, at du bruger denne politik. Det skal være sjovt at gå i byen, og det må ikke ødelægge det fine arbejde, som du ellers gør i ugens løb.

Få hjælp til vægttab af Ude og Hjemme Slankeklubben!

Denne artikel er skrevet af Ude og Hjemme Slankeklubben i samarbejde med SlankeDoktor.dk. Hvis du melder dig ind i Slankeklubben i dag, får du som velkomstgave - så er du godt i gang, når du skal i køkkenet og lave slankemad.

Slank med kager?

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold