Slankekure

Slank med færdigretter

27. januar 2013 af Lisa Bolting, diætist og chef for SlankeDoktor.dk Foto: All Over
Færdigretter er langt bedre end deres rygte, du skal blot vælge de rigtige. Vi guider dig til hvordan du køber de gode færdigretter.

Færdigretter har et blakket ry. Man siger, at de smager dårligt, er fyldt med tilsætningsstoffer, fyldt med fedt og at de ingen næringsstoffer har. Men det er gudskelov ikke altid rigtigt. Langt de fleste færdigretter har i dag en meget fin sammensætning, når det gælder lavt fedtindhold og indholdet af kalorier.

LÆS OGSÅ: 8 gode råd til at få tid i hverdagen

Vælg rigtigt

Det gælder om at vælge rigtig, være lidt kreativ og servere retterne sammen med fiberrige grøntsager. Det er helt sikkert en god ide at have et lille lager på frost eller køl til travle dage. Her er en guide til, hvad du skal købe, og hvad du skal være opmærksom på.

1. Supper på frost

Der findes mange varianter af supper på frost. Køb dem med max 5 g fedt pr. 100 g og tilsæt evt. ekstra grøntsager, gerne fra frost og fx lidt kødboller eller en kyllingerest.

LÆS OGSÅ: Sådan udnytter du de frosne sommerbær

2. Forårsruller på frost

Når du køber forårsruller, skal du vælge dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Tilbered dem i ovn eller på din pande med en anelse olie. Server en god råkost til.

3. Spiseklare retter som fx boller i karry og dansk bøf

Vælg dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Ofte har slags retter et lavt indhold af grøntsager. Men det kan du let regulere på ved at tilberede lidt fra fryseren eller hurtigt koge et nogle buketter af broccoli eller blomkål.

4. Frosne frikadeller

Lige til at lune og spise til en skive rugbrød og en gulerodsråkost. De må max have 10 g fedt pr. 100 g.

LÆS OGSÅ: 12 gode leveråd til et sundt liv

5. Pulversupper

Alle pulversupper kan bruges. Du skal blot undgå at tilsætte fløde men bruge vand og mælk. Husk også her at bruge ekstra grøntsager.

6. Købepizza

Når du vælger købepizzaer, skal de max have 5 g fedt pr. 100 g. Du skal max spise 250 g af pizzaen og server her også ekstra grøntsager til.

7. Færdige sovse

Der findes et meget stort udvalg sovse, der bare skal varmes op. Her ser du efter at fedtindholdet er max 5 g pr. 100 g. LÆS OGSÅ: 10 madvarer der giver dig sund hud


Tab (dig) og vind med Slankeklubben!

Denne artikel er skrevet af Ude og Hjemme Slankeklubben i samarbejde med SlankeDoktor.dk. Hvis du melder dig ind i Slankeklubben i dag, får du som velkomstgave en gratis grøntsagskniv fra Raadvad af høj kvalitet til en værdi af 499 kr! Så er du godt i gang, når du skal i køkkenet og lave slankemad.

Start dit vægttab i dag og få din grøntsagskniv fra Raadvad til en værdi af 499 kr.

Hvis du melder dig ind fra den 2. januar 2013, kan du også være med i Danmarks sjoveste slankekur, "Taberne Vinder". Her kan du både smide nogle kilo og vinde eksklusive præmier oveni! Hvis du er med hele vejen indtil den 10. april 2013, deltager du blandt andet i lodtrækningen om en luksusrejse for to til Thailand!Slank med kager?

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold