Slankekure

Slankekur med mormor-mad: Kate tabte knap fire kilo på fem dage

31. januar 2018 af Marianne Knudsen, Foto: Gregers Kirdorf og private
Kate Kongsgaard fra Egå testede Ude og Hjemmes slankekur med husmandskost og tabte sig lynhurtigt. Hun synes næsten, at det har været for nemt, fordi kuren gav mulighed for at spise god gammeldags mad.
slankekur

Brudekjolen til sensommerens bryllup er købt for længst. Den passer bare ikke helt endnu. For 31-årige Kate har nemlig købt den to størrelser for lille. 

– Jeg vil simpelthen ikke være så stor på min bryllupsdag, udbryder Kate med et stort smil. For hun ved godt, at det kan lyde skørt, at hun er nødt til at tabe mindst 10 kilo med en slankekur for at kunne krybe i den flotte kjole. På den anden siden kan hun heller ikke komme i tanke om en bedre ”gulerod”. For i form igen vil hun! 

– Jeg har det elendigt med at veje det, jeg gør nu, og jeg synes ikke selv, at jeg er pæn, når jeg er tyk. Jeg vil gerne kunne lide mit eget spejlbillede igen, siger hun. 

Læs også: 5 små tips til din slankekur

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Inden slankekur

Den unge sygeplejestuderende fra Egå uden for Århus har ikke altid haft problemer med at holde vægten. Tværtimod har hun været vant til at træne 5-6 gange om ugen i det lokale fitnesscenter - og nogle gange endda to gange dagligt. Men det var tidligere – eller sagt mere præcist – det var før hun blev gravid. 

– Jeg tog 30 kilo på under min graviditet. Jeg mistede fuldstændig kontrollen over min krop og stoppede med at træne fra den ene dag til den anden. Det var virkelig en stor ændring i min måde at leve på, fortæller Kate, der satsede på, at hun ville kunne smide kiloene igen, når datteren, Molly, var kommet til verden. 

Men hun skulle blive klogere. For lille Molly var mildest talt ikke udstyret med et godt sovehjerte, og hun holdt de nybagte forældre vågne de fleste nætter. 

Overskuddet til at spise sundt og gå lange ture med barnevognen var der slet ikke. De første 10 kilo røg af, nærmest uden at Kate gjorde noget for det, men så stoppede vægttabet brat. For når Molly endelig sov, skulle der tankes op med energi, og det blev i form af Marabou-chokolade, kanelgifler eller sprøde chips. 

– Det var da supertræls, og jeg vidste jo godt, at det usunde mønster ikke gjorde noget godt for min vægt. Så mange gange lovede jeg mig selv, at nu skulle det være slut. Fra næste mandag ville jeg gå på kur. Men når mandagen kom, var det bare en dårlig dag, kuren blev udskudt – og sådan gik det gang på gang.  

Altid mæt 

Efter besøg af vuggestuens søvncoach sover den nu ni måneder gamle datter endelig godt og længe – så nu er det tid til at gøre noget ved vægttabet, mener Kate. Ikke mindst fordi brylluppet med kæresten, Brian, nærmer sig. 

Derfor var hun frisk på at sætte skub i vægttabet med Ude og Hjemmes helt nye kur, Slank med Husmandskost, der tillader masser af god, gammeldags mad som stegt flæsk og hakkebøffer med pandesauce – dog i sundere udgaver. 

Men selv om maden havde fået et sundt tvist, følte Kate alligevel, at hun snød, mens hun testede 5-dageskuren. For maden var så lækker og mættede så godt, at hun hverken havde behov for chokolade eller gifler. Og så var den ovenikøbet nem at lave. 

– Jeg plejer ofte at tænke vildt meget på mad, når jeg er på kur, og alting er forbudt. Men det har jeg helt ærligt ikke gjort i løbet af denne her kur. Maden smager simpelthen så godt, og Brian har også spist med, så det er i princippet mad for hele familien, siger Kate, der undervejs godt kunne mærke, at der skete noget godt med figuren. 

Tabte 3,8 kilo på kort tid

Alligevel blev hun overrasket over, at hun faktisk formåede at tabe 3,8 kilo på så kort tid – uden at det havde krævet særlig mange ændringer i barsels-hverdagen. 

Og hun har hverken følt sig træt, energiløs eller sulten. Tværtimod. 

– Jeg var en smule nervøs for, om jeg nu kunne holde kuren, når jeg skulle skære så meget ned på kalorierne, men jeg har været mæt og ikke haft de sædvanlige dyk i blodsukkeret hen på eftermiddagen, og nu har jeg faktisk lyst til at fortsætte, siger Kate. 

Det vil hun gøre ved at tælle sine daglige kalorier i en app og nok også ved at snuppe en omgang mere af Slank med Husmandskost. 

– Det er en fed kur, som helt sikkert skal gemmes. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg bruger opskriften på hakkebøf med bløde løg. Det smagte simpelthen så godt, siger Kate.

Sponsoreret indhold