Slankekure

Slankekuren hvor alt er tilladt: Spis dine livretter

25. januar 2017 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
På mange slankekure skal du holde dig fra en række fødevarer. Ofte er det dem, du allerbedst kan lide. Men med slankeguiden fra Fit-all, som du finder i Ude og Hjemme i denne uge, kan du tabe dig og stadig spise dine livretter.

Følgende er uddrag fra Fit-all's store slankeguide, som du finder i denne uges Ude og Hjemme:

Alt er tilladt med Fit-all

Det, at alt er tilladt, kræver, at du finder en naturlig måde at spise på – dvs. at du vælger, hvornår du vil have dine livretter, og hvornår du vil have et mere kaloriefattigt måltid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

At spise på en naturlig måde lyder let, men for en del mennesker kræver det lidt øvelse.

Hvis du ved, at du godt må få en flødebolle hver dag resten af livet, hvis du har lyst til det, holder du sandsynligvis op med at spise seks ad gangen. Har vi for mange regler eller restriktioner for, hvad vi må spise, kommer vi nemlig let til at hungre efter det, vi bedst kan lide.

Spis dig slank med Camilla Framnes' livretter

Med andre ord: Når noget ikke længere er forbudt, stopper du med at overspise det. At dele madvarer op i forbudte og tilladte fungerer ikke for ret mange mennesker.

Lær at mærke din mæthed

Sult er en meget stærk basal drift, som vi kender som det ”hul i maven”, der opstår, f.eks. når mavesækken er tom eller blodsukkeret lavt.

Mæthed er en følelse, der indtræder gradvist i løbet af og efter et måltid – og er ikke nødvendigvis det modsatte af sult.

Faktisk kan du træne din mæthedsfølelse, så du kan føle dens forskellige grader og undgå at overspise hver gang, du er sulten.

Hold da op en forskel: Se Camilla Framnes' store vægttab

Spis f.eks. en tredjedel af det, der ligger på din tallerken, og mærk så efter, hvordan du har det: Hvor mæt er du på en skala fra 1 til 10? Gør det samme, når du har spist den næste tredjedel, og når du har spist den sidste.

Måske lander du efter tredjedel nummer to på en 4’er, hvor du hverken er sulten eller mæt. Og hvordan har du det så efter den sidste tredjedel? I princippet bør du stoppe på en 6’er i stedet for at vente, til du er overmæt.

Forskel på kalorier

Når du gerne vil tabe dig, handler det dog ikke om at spise så lidt som muligt. Fidusen er at investere dine kalorier der, hvor du får mest ud af dem, det vil sige mest tilfredsstillelse, mest næring og mest mæthed.

Jo mere mæt du bliver, jo færre udsving vil du få, og jo bedre kan du holde dig inden for et bestemt antal kalorier. Et vægttab kræver, at du er i kalorieunderskud i en periode, det vil sige, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

Sådan holder du dig mæt

Husk, at en kalorie mætter anderledes, hvis den kommer fra kylling, end hvis den kommer fra ren sukker. Du kan godt tabe dig ved kun at spise to Mars-barer om dagen, så længe du bare er i kalorieunderskud – men det er ikke sundt. Du vil ikke blive mæt, og du vil få svært ved at styre dit blodsukker.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 25. januar 2017, får du hele Fit-all's slankeguide med forslag til kalorielette OG mættende måltider.

· Mød også tre kvinder, der er mor og døtre og tilsammen har tabt 57 kilo ved hjælp af Fit-all's slankeguide.

· Og få syv opskrifter samt to eksempler på dagskost fra Camilla Framnes, som har tabt sig hele 76 kilo ved at følge principperne.

Camilla Framnes' 13 bedste slankeråd:

Camilla Framnes: Her er mine 13 bedste slankeråd

Sponsoreret indhold