Slankekure

Spis de rigtige kalorier og få mere energi

23. november 2009 af Lisa Bolting
Får du det rigtige brændstof på motoren?

Kalorier har et dårligt ry, når det kommer til vægttab. Men faktisk er det ikke kalorierne i sig selv, der er fjenden. Kalorierne er blot en energikilde, der giver os brændstof til dagens gøremål.

Problemet er med kalorierne er, at vi tager på, når vi får flere og dermed mere energi, end vi forbrænder. Men vidste du, at du ved at spise de rigtige kalorier kan skære ned på mængden af kalorier og samtidig få mere energi?

Hvis din kost hovedsageligt består af hvidt brød, pasta, ris eller store mængder sukker, vil du opleve store svingninger i dit energiniveau. Dette skyldes, at du først får en masse kalorier, der giver dig energi, men disse kalorier er hurtigt forbrændt, og du vil derfor føle dig sløv og træt. Du løber simpelthen tør for energi, selvom du har fået mere end rigeligt.

Hvis du derimod spiser groft brød, havregryn, grove grøntsager, frugt og magert kød, fisk og mælkeprodukter, fylder du kroppen med kalorier, som kroppen er længere om at fordøje. Dette er med til at stabilisere dit blodsukker, og dit energiniveau vil være stabilt dagen igennem. Med andre ord, du kan ganske enkelt køre meget længere på literen.

De sunde kalorier kommer blandt andet fra:
- havregryn
- fuldkornsbrød og -pasta
- rugbrød
- linser
- frugt
- grove grøntsager

Derudover skal du også huske at spise flere gange om dagen. Ud over 3 sunde måltider om dagen, skal du også have 2-3 små mellemmåltider bestående af knækbrød, grøntsager, frugt eller en halv rugbrødsmad. Så undgår du 'at løbe tør for benzin' til og du holder din forbrænding i gang hele dagen.

91% af medlemmerne i Slankeklubben taber sig - vil du også være med?

Sponsoreret indhold