Slankekure

Sund livsstil i parforholdet

12. januar 2011 af Redaktionen, SlankeDoktor.dk
Blandt unge par er det normalt, at man tager på, når man flytter sammen eller bliver gift. En ny undersøgelse viser, at sandsynligheden for en vægtøgning stiger efter brylluppet. Ligeledes ryger motionen sig en tur.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I årene 1995 til 2002 fulgte forskere ved University of North Carolina 8.000 mænd og kvinder, fra de var teenagere til starten af deres voksenliv. Man indsamlede data om deltagernes højde, vægt, fysiske aktivitet, tid tilbragt foran tv og computer samt om de var i et forhold eller ej.

• I de første år (1995-2000) var ingen af deltagerne gift eller samlevende.

• I 2001 og 2002 var 30 % gift eller samlevende med partner.

Blandt kvinderne i denne gruppe var sandsynligheden for at blive overvægtig større end blandt de kvinder, der stadig var single. Både mænd og kvinder i denne gruppe var generelt mere inaktive end de deltagere, der var singler. De dyrkede mindre motion og sad mere foran en skærm end singlerne.

Er løbet så kørt?
Nej, tidligere forskning har vist, at hvis en af parterne i et parforhold får sundere livsstil eller vaner, følger den anden ofte med. Med andre ord: Man kan smitte hinanden med et sundere liv. Når den første "søde" tid er overstået, kunne det være en god idé at tage hinanden i hånden på løbeturen eller på vej til fitnesscentret. Gevinsten er dobbelt: I kommer i form og taber jer, samtidig med at I plejer kærligheden ved at være fælles om noget.

Kilde: Miranda Hitti, WebMD Medical News

Meld dig ind i SlankeKlubben!

Sponsoreret indhold