Slankekure

Tag magten over dine følelser

9. november 2012 af Birgitte Nymann, foto: All Over Press
De fleste af os ved, hvad vi skal gøre for at få det bedre med os selv. Men hvorfor gør vi det så ikke?

Mange af os vil gerne træne mere, sove mere og bedre, spise sundere og tabe os. Det vil sige, at vi har et mål. De fleste af os er også så godt oplyste, at vi ved, hvad der skal til for at opnå vores mål.

Følelserne vinder over fornuften

Men hvorfor gør vi det så ikke? Hvorfor gør vi ikke det, der skal til, for at vi når vores målsætning? Hvordan kan vi ønske noget godt for os selv og så ikke gøre det, der skal til, for at det bliver godt? Det er, fordi vi har følelser, og følelserne styrer langt mere end fornuften.

Det største behov vinder

Så hvis du ikke har lyst til at træne, vinder den følelse oftere over lysten til at gå ud og træne. Når du ikke går tidligt nok i seng, er det fordi det er vigtigere at tilfredsstille dit behov for at sidde foran fjernsynet og få tankerne væk fra stress og jag, end det er at få søvn nok.

Det samme gælder vægttab. Hvis du gerne vil slanke dig, og hvis du ved, hvad du gør forkert i forhold til at komme ned i vægt, er der noget andet, der forplumrer de gode hensigter. Måske har du mere brug for at spise noget bestemt mad for at få dulmet en eller anden følelse, end du har brug for at spise det, som du ved, at du slanker dig af at spise.

LÆS OGSÅ: Dukankuren er en slankesucces verden over - sådan fungerer den

I følelsernes magt

Du er bogstaveligt talt i dine følelsers magt. Jo dårligere du har det med dig selv og det, der foregår i dit liv, jo mere stress og jo flere store humørsvingninger du har, jo større er sandsynligheden for at dine følelser forplumrer dine gode hensigter om at leve sundere.

Skæld ikke dig selv ud - prøv noget nyt

Så hvis du har prøvet alle kure og begynder på et nyt træningsprogram hver eller hveranden uge, så prøv at gøre noget andet for at få succes næste gang. Find ud af, hvorfor du har svært ved at holde dine planer i stedet for at skælde dig selv ud, når du kører af sporet.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du turbo på forbrændingen

I galleriet nedenfor har vi samlet 11 sunde kager, så det ikke er helt så surt at være på slankekur.

Sponsoreret indhold