Slankekure

Udendørs træning gør dig glad

22. maj 2012 af Redaktionen, Slankedoktor.dk
Foråret og sommeren er fyldt med lyse aftener og varme dage. Du kan med fordel skifte træningscenteret ud med naturen, da du vil opnå større udbytte - både fysisk og mentalt.
Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com

Frisk luft, sollys samt vind og vejr giver større udbytte fysisk og psykisk i forbindelse med din træning; du bliver gladere og får mere energi, i forhold til når du træner indendørs.
En række studier har påvist effekten af det mentale og fysiske udbytte af træning, hhv. indendørs og udendørs. Undersøgelserne viste, af man havde en langt større udbytte, både mentalt og fysisk når man trænede ude i naturen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udendørs motion dedikerer os
Det er måske ikke overraskende, at en løbetur på en solskinsdag kan virke mere motiverende, end en grå og regnfuld dag - faktum er dog, at der ikke er nogen forskel i udbyttet af din træning, hvad enten det er dårligt ellert godt vejr.

Bliv sommerslank med Dukankuren!

Forskerne understreger, at udendørstræningen gør os mere positive, giver os mere energi, virker afstressende, gør os mindre anspændte, mindre forvirrede og mindre vrede.
Samtidig er folk, der træner i det fri, mere vedholdende end dem, der træner indendørs; den friske luft giver os altså en større vilje til at gentage træningen igen og igen. Dette kan sandsynligvis skyldes at træning i centre hurtigt kan blive ensformigt for mange. Samtidig er træning udendørs en vigtig kontrast til manges hverdag, hvor de sidder meget ned og er indenfor på grund af arbejdet.

Udover den friske luft er naturoplevelsen i sig selv også en medvirkende faktor til, at udendørsmotion kan være mere motiverende. Du ser og oplever noget nyt hver gang, i forhold til fitnesscenterets ensartede vægge.

Læs mere om Slankeklubben og tilmeld dig her!

Træning udendørs har vist følgende dokumenterede effekter:
• gør dig gladere
• giver mere energi
• gør dig mindre deprimeret
• gør dig mindre anspændt
• virker afstressende
• dæmper vrede
• øger chancerne for, at du bliver ved med at træne

Flere tiltag rundt omkring i landet giver dig nu mulighed for at tage fitnesscenter-træningen ud i naturen. Der er opstillet såkaldte træningspavilloner med en kombination af motionsredskaber, der styrker både ben, arme og krop. Pavillonerne er overdækket af et tag, så du både kan styrketræne i regnvejr og solskin. Træningspavillonerne findes mest i de større byer, men er et voksende tiltag.

Hvis du derfor ikke har fundet glæden ved udendørsaktiviteter endnu, er det måske nu du skal give dig i kast - vejret er i hvert fald til det, som oftest.

Sponsoreret indhold