Slankekure

Undgå sul i den søde juletid

14. december 2012 af Caroline Skovsbo Clausen, SlankeDoktor.dk , Foto: All Over Press
Der er mange måder at undgå de ekstra kilo, som så nemt sniger sig ind i julemåneden – og desværre er det også lige så svært at tabe de ekstra kilo igen. Her får du nogle råd om, hvor du nemt forebygger, at julemaden sætter sig varige spor.

SlankeDoktor.dk giver dig her nogle råd til, hvordan du bærer dig ad med at slippe gennem december måned på en både sund og hyggelig måde med god samvittighed - og hvor du stadig får lov til at smage på alle lækkerierne.

Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben

I Slankeklubben får du rådgivning af professionelle diætister og et støttende fællesskab.

Gave til dig:
Ved tilmelding får du en stavblender
+ en kogebog med slankende suppe-opskrifter!
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben

Sæt realistiske og klare mål for din træning
Det er godt med mål - de skal bare være holdbare i længden. Ellers kører du sur i træningen, og så ender det måske med, at træningen fuldstændigt droppes. Ved at sætte dig konkrete mål med din træning, bliver det oftest meget lettere at overskue. Dine mål behøver ikke altid at være målbare, som f.eks. kilo på vægten eller løbedistancer. Målet kan også blot være at komme udenfor og røre dig tre gange om ugen i over en time. Om du så går en tur, løber en tur eller styrketræner i den time, er underordnet - din krop har altid godt af at røre sig, lige gyldigt hvordan.

LÆS OGSÅ: Løb dig varm

Planlægning er vigtig
Planlæg din uge, så der både er tid til at købe julegaver, hente børn, lave mad OG træne.Hvis du sætter dig ned i weekenden, og planlægger den kommende uge kan du ofte finde flere huller i din kalender, hvor du kan indlægge træningen, fremfor hvis du er midt i ugen, og skal forsøge at finde tid.

Planlægning er generelt det, der giver sammenhæng i en travl hverdag. Forsøg derfor altid at få planlagt din træning, da det typisk er motionen der bliver fravalgt i en travl hverdag. Motion kan nemlig være afstressende. Undgå derfor at skrotte motionen - motion giver plads til de ekstra småkager i julen, med god samvittighed.

Belønninger
Beløn dig selv, når du har fortjent det (okay, måske er det ikke vejen til at tabe sig, men der skal måske også være plads til konfekt i december med god samvittighed)?
Det er vigtigt at du får noget ud af træningen, og belønninger er en af de mest opmuntrende og motiverende måder at bevare lysten til at træne. Hvis du f.eks. jogger/løber en tur, kan du love dig selv, at du må spise to småkager, spise tre stykker konfekt eller tage den ekstra portion ris a la mande når du kommer hjem. Dette er blot eksempler på, hvilke belønninger der i juletiden kan være motiverende faktorer, der kan medvirke til, at du både får lov at julehygge (hvad dertil indebærer) når blot du passer din træning.

LÆS OGSÅ: Spis mad hvor kalorierne ikke tæller

Bevæg dig
Al motion er god motion (også den hyggelige gåtur i skoven med familien)
Som nævnt tidligere, behøver træningen ikke være timelange sessioner, der nemlig hurtigt kan virke uoverskuelige. Hvis du derfor har svært ved at motivere dig selv, og ender det oftest med, at du slet ikke får trænet, så bliver du nødt til at sætte forventningerne ned. Husk at al motion er træning - en gåtur i villakvarteret, skoven eller rundt om søen, en cykeltur ned til købmanden eller over til veninden - det hele tæller. Tænk derfor altid på, at al motion er god motion.

Få 20 lækre opskrifter på sunde smoothies og juice

Når du skal have et skud vitaminer i efteråret, er en smoothie eller juice en både lækker og sund løsning. Derfor har vi samlet 20 fantastiske opskrifter i galleriet nedenfor!

Sponsoreret indhold