Slankekure

Væske er vigtigt ved vægttab

3. september 2012 af Redaktion
Når du skal tabe dig, er det vigtigt at få tilstrækkeligt med væske uden kalorier. Læs mere om kalorielette drikkevarer her
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Når du skal tabe dig, er det vigtigt, at du får tilstrækkeligt med væske uden kalorier. Og det er der flere grunde til.
Når du drikker nok, bliver du lettere mæt, og samtidig bevirker drikkevarerne, at du lettere forbrænder din mad.
Drikkevarerne gør også, at de fibre, du indtager, har nok at suge af, således at du ikke får forstoppelse af din fiberrige kost.

Når sulten melder sig
Endelig kan det være, at du indimellem føler trang til at spise, selv om det i virkeligheden er væske, du mangler. Prøv derfor, når sulten melder sig, at drikke lidt først, måske er det alt, hvad du behøver.
Du skal som udgangspunkt drikke 2-3 liter om dagen. Men det kommer meget an på, hvor varmt det er, og om du motionerer meget. Hvis du er meget aktiv og sveder meget, skal der mere til. Hvis du spiser store mængder frugt og grønt, behøver du muligvis ikke så mange liter om dagen på grund af disse fødevarers store vandindhold.

Læs også: Sådan får du nok vand

Det kan let blive lidt ensformigt bare at drikke vand, så du får lige her et par bud på, hvad dine kalorielette drikkevarer kan bestå af:

• Postevand, som du "klæder på" med fx en appelsin-, citron- eller limeskive og isterninger. Det smager også dejligt med mynteblade eller citronmelisse

• Light-saft, fx Fun Light.

• Light-sodavand.

• Kaffe og te. Begge dele tæller med i det, du drikker, men kan ikke stå alene.

• 1-2 glas mager mælk som fx kærne- eller skummetmælk.

Læs også: Grøntsager sluger kalorier

Sponsoreret indhold