Slankekure

Vi har tabt os 22 kilo

5. oktober 2011 af Niels Ole Qvist
De gjorde det! Pia og Jimmi fik med hjælp fra Ude og Hjemmes eksperter lagt deres livsstil om, og kiloene begyndte at rasle af dem.
Foto: Morten Nøhr Mortensen
Foto: Morten Nøhr Mortensen

De gik ind i Ude og Hjemmes slankeprojekt med en ambition om, at de i løbet af det næste år tilsammen vil tabe 75 kilo. Og Pia og Jimmi Würtz fra jyske Galten er godt på vej!

På seks uger har de smidt 22 kilo. 27-årige Pia har tabt sig 9,2 kilo, og for 32-årige Jimmis vedkommende viser badevægten nu 12,8 kilo mindre end ved forløbets start.

- Det er utrolig flot, konkluderer diætist Marianne Berthelsen, som har sammensat parrets kostplan og har sørget for at holde de to til ilden.

Før Marianne satte dem på skrump, gjorde familien alle de ting, man IKKE skal gøre for at holde den slanke linje: De spiste for meget og for usundt.

De sprang morgenmaden over og overspiste til gengæld om aftenen. Motion var et ukendt begreb, og så røg der alt for meget tarveligt toastbrød indenbords.

Kuren gik ud på at spise oftere, men i mindre portioner. Mindst seks måltider om dagen. Det hvide brød blev skiftet ud med fiberrige produkter, og fedt og sukker blev skåret ned.

Desuden har de gnasket massevis af frugt og grønt i sig. Men er der da slet ikke noget, de har savnet i deres nye og sundere liv?

- Faktisk ikke, istemmer de i munden på hinanden.

Læs mere om slankefamilien her!

Ønsker et barn mere
Mest begejstrede er de for, at de har fået mere energi og overskud, også til hinanden. Kærlighedslivet blomstrer som aldrig før.

Med et fortsat vægttab er der håb for, at Pia og Jimmi kan realisere drømmen om at blive gravide igen og lave en lillebror eller -søster til fireårige Philip, som fra sidelinjen har fulgt mor og fars kamp med badevægten.

- Det eneste minus med kuren har nok været, at jeg ikke har kunnet spise Disneyslik sammen med Philip om fredagen. Til gengæld spiser vi rødbeder, pastinak, blomkål og gulerødder som aldrig før, siger Jimmi med et smil.

Udfordringen for Pia og Jimmi bliver nu at fastholde de gode vaner, efter at Marianne Bertelsen har sluppet dem. Umiddelbart er parret optimistiske. Med det store energi-overskud er lysten til at dyrke motion også vokset.

Senest har Pia fået en Wii-cd af sin mand med Zumbadans, så hun kan kaste sig ud i det vilde hoftevrid foran tv-skærmen.

- Det er virkelig sjovt og krævende. Det vil jeg anbefale alle, siger hun med et grin. Marianne Bertelsen er spændt på at undersøge, hvordan det er gået med de tos BMI.

For seks uger siden havde Jimmi en BMI på 42, og han røg dermed direkte ind i kategorien: Svær fedme. Marianne viser ham lommeregnerens resultat:

- Nu er du ude af fedmezonen! Dit BMI er i dag på 38, og hvis du fortsætter med at tabe dig i samme tempo, vil du i løbet af nogle måneder være under den grænse, hvor der er risiko for at udvikle livsstilssygdomme. En stolt Jimmi trækker maven ind:

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg vil tabe mig 50 kilo. Det skal nok lykkes. Pia kan også glæde sig over, at hendes BMI er på rutsjetur: Fra 35 til 32.

Mest synlig er vægttabet omkring hofterne, som ifølge Mariannes målebånd er blevet 11 centimeter smallere.

FAKTA
Pia vejede ved forløbets start 105 kilo. Seks uger senere er vægten på 96,1 kilo, altså et vægttab på 9,2 kilo. Pia måler 173 cm og har nu et BMI på 32 - mod 35 for seks uger siden.

Jimmy vejede 139 kilo, men har nu tabt sig 12,8 kilo og er nede på 126,4 kilo. Han måler 182 cm, og hans BMI er faldet fra 42 til 38.

Normalvægtige har en BMI på 18-25, overvægtige en BMI på 25-30, svært overvægtige en BMI på 30-40. En BMI over 40 regnes for regulær fedme.

Jo højere BMI, des større risiko er der for at udvikle livsstilssygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


Sponsoreret indhold