Slankekure

Virker 3-step-kuren?

14. september 2009 af Redaktion. Foto: colourbox
En læser vil vide, om de dyre produkter virker.

Hanne K., Virum, 62 år:
Jeg er også røget på 3-step-kuren og har tabt mig tre kilo på 14 dage.
Er det rigtigt, at man skal købe alle de dyre produkter? Jeg måtte betale 2000 kr. til at begynde med.
Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om Atkins-kuren.

Læs også: lykkelig efter fedmeoperation

Kære Hanne!

3-step-kuren er forfærdelig, pseudovidenskabelig snak om syreophobning i kroppen, og at det skyldes væske i krop og bindevæv, at man ikke kan tabe sig.

Det lyder mest som en fed fidus for dem, der har opfundet den, men en mindre fed fidus for dem, der køber den. Det vidner dine egne erfaringer da også om.

Når det er sagt, er det en god ide at have fokus på, hvad du spiser efter aftensmåltidet, hvor meget du spiser i det hele taget (samlet kalorieindtag), og at komme i gang med noget motion.

3-step-diæten har fokus på, at en stor del af proteinindtagelsen kommer fra sojadrik og soja-yoghurt. Proteinindholdet er nogenlunde det samme som i almindelig mælk og yoghurt, mens havredrik indeholder væsentligt mindre protein. I forhold til smag, opvarmning og konsistens har vi ingen erfaring med at udskifte opskrifternes mælkeprodukter med sojaprodukter, så det må komme an på en prøve.

Atkins-kuren er en mere militant form for lav-kulhydrat-diæt, som vi i dag ikke kan anbefale, da den giver en lang række bivirkninger, hvoraf flere er alvorlige. Du kan læse mere om Atkins på www.foodoflife.dk.

Mange hilsner Doktor Slank

Sponsoreret indhold