Slankekure

Vitaminbombe

5. juli 2012 af Redaktion
En vitaminpille kan sikre, at du får de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Men man kan faktisk også spise sig til de gode vitaminer gennem kosten. Drejer det sig om C-vitamin, skal du bare spise godt med kiwier
Foto: Pantherstock
Foto: Pantherstock

En ny undersøgelse, som forskere ved Otago University i New Zealand står bag, viser nemlig, at kiwier er en bedre kilde til C-vitamin end diverse kosttilskud er, skriver kk.no.

Bliv klog på hvilke vitaminer, der gør hvad og læs mere om C-vitaminet her!

Forskerne testede C-vitaminer på mus i form af kosttilskud og kiwier. Resultatet var, at C-vitaminerne fra kiwien virkede fem gange så effektivt i kroppen som kosttilskud, og det blev i øvrigt længere tid i kroppen.

Lavt kalorieindhold og gode kostfibre
Kroppen producerer ikke selv C-vitamin, så derfor er det vigtigt at få det via kosten.

Udover C-vitaminer indeholder kiwier også en række andre sunde ting. De indeholder antioxidanter, der har en beskyttende virkning på kroppens celler, gode kostfibre, som giver lavere kolesterol og blodsukker, og de sorte frø i frugten indeholder alfalinolensyre, der beskytter mod hjertesygdomme.

Kalorieindholdet er også lavt. Med sine 45 kalorier per frugt kan man sagtens spise masser af kiwi uden at bekymre sig om vægten.

Læs også: Det betyder fem kilo ekstra for dit helbred

Sponsoreret indhold