Slankekure

Zumba

8. september 2010 af Line Laursen
Find din yndlingsmotion med Line Laursen
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Hvad: Zumba er nemme dansetrin til smittende latinamerikansk musik og siges at være motion i forklædning. Det er en af de hurtigst voksende dansebaserede fitness-former i USA og mange andre lande.

Hvem: Zumba er for alle. Der findes genrer inden for zumba, som henvender sig til forskellige målgrupper, bl.a. zumba for seniorer, aquazumba, zumbatoning og den traditionelle zumba, hvor alle kan være med.

Hvor: Du kan efterhånden gå til zumba-fitness alle steder, og selv de mindste byer udbyder det i danseskoler, lokale gymnastikforeninger, aftenskoler og fitnesscentre. For at undervise i zumba-fitness skal man være certificeret, så tjek, om instruktøren er uddannet. Har du lyst til at lave zumba derhjemme, kan du købe en zumba-dvd.

Hvorfor: Det er sjovt, udfordrende, giver energi og godt humør, og du forbrænder en masse kalorier.

Hvor ofte: Så ofte du har tid, lyst og mulighed.

Bonus: Zumba giver dig en flot krop, træner din kondition og koordinationsevne og giver selvtillid. Du kan forbrænde op mod 700 kcal på en time.

Pris: Prisen afhænger af, hvor du går til det.

Info: Zumbafitness.dk og Zumba.com

Vurdering: Fem ud af fem

Det er klart en af de fedeste motionsformer, jeg har prøvet længe, og zumba-fitness fanger en målgruppe, som ikke tidligere har gidet at lave motion.

Læs også: Bikiniklar-øvelse 1-11 (link fjernet)

Sponsoreret indhold