Sund

Slip for din sukkertrang

19. maj 2013 af Lisa Bolting, SlankeDoktor dk/Foto: All Over
Hvis du vil tabe dig, bliver du nødt til at droppe søde sager som slik og sodavand. Lisa Bolting fra SlankeDoktor.dk giver nogle bud på, hvordan du undgår de tomme kalorier i hverdagen.

Føler du dig afhængig af alt, der smager sødt og har du et brændende ønske om at komme ned i vægt? Så er det to ting, som ikke helt passer sammen.

LÆS OGSÅ: Vil du prøve en effektiv slankekur? Her er en guide til 9 af tidens mest populære slankekure

Søde sager som slik, kager, sodavand og juice, passer ikke til et vægttab - det ved alle! Hvis du gerne vil tabe dig, så skal du satse på fødevarer, der giver den bedste form for mæthed og forbrænding, og det er bestemt ikke sukker. Sammen med sukker følger ofte et højt indhold af fedt, og det betyder samlet set ofte kaloriebomber.

Populære artikler fra Slankeklubben

Meld dig ind i Slankeklubben og få ISIS startpakke.

Tilmeld dig nu >>

Træningsøvelser for hele kroppen, så du kan træne hjemme i stuen.

Hent øvelserne her >>

5 tips til en sund morgenmad, som giver energi resten af dagen.

Se dem her >>

Styr udenom sukkeret

Men det store spørgsmål er naturligvis, hvordan du får styret dig selv udenom at spise og drikke de meget sukkerholdige ting. Nogle vil mene at sukkeret er vanedannende og at man dermed skal afgiftes. Men det er mere rigtigt, at du har vænnet dig til den søde smag og at du elsker den. Sukkeret er altså blevet en vane for dig.

Beslut dig

Det handler derfor mest om at opbygge en dag, hvor dit blodsukker ikke svinger, og måske især om, at bryde det mønster som gør at du falder over de søde sager. Hertil kommer, at du skal have en portion vilje, som gør, at du beslutter dig for, at det nu er dig, som vil styre hvad du spiser.

7 tips til at styre udenom sukkeret

Det er den første uge, som er den værste, og herefter bliver det faktisk hurtigt en vane. Her kommer nogle bud på, hvordan du håndterer det bedst:

1. Spis seks måltider om dagen. Det vil styre dit blodsukker og sikre, at det ligger stabilt.

2. Sørg for at der til hvert måltid er masser af fibre i form af grøntsager eller fiberrigt brød.

3. Sørg også for at du får godt med protein til de fleste måltider. Det giver den bedste mæthed.

4. Drik rigeligt af energifrie væsker. Hvis du får nok væske, får du heller ikke så let tendens til at bryde vanen. Tørst kan ofte føles som sult.

LÆS OGSÅ: Disse vitaminer skal du tage

5. Bryd dit eget mønster. Hvis den søde trang kommer kl. 15, så gør noget andet end du plejer på det tidspunkt. Gå en tur, ring til en ven eller andet, som tager dig væk fra dit køkkenskab eller slikskålen.

6. Hvis du bruger det søde som "trøst" om aftenen når en hård dag er overstået, så er det vigtigt, at du opfinder god erstatning. Fx en lille lækker frugtsalat som du kan glæde dig til.

7. Sørg for at have reserve ved hånden i form af frisk frugt, gnave gulerødder og sukkerfrit tyggegummi. Det kan også være stærke pastiller som fx Vicks Blue. Det flytter fokus.

LÆS OGSÅ: En grøntsag forklædt som slik

Vil du have hjælp til dit vægttab, så meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben.

Sponsoreret indhold