Sund

Smed 35 kg med 5:2 Kuren: Nu er jeg lykkelig

4. april 2017 af Joan Andersen. Foto: Maria Tuxen Hedegaard og privat
Camilla tabte sig 35 kilo med 5:2 Kuren og fik sit gode humør igen. – Nu tager jeg en gulerod i stedet for en halv pose chips, siger hun. For hende er 5:2 Kuren ikke blot endnu en slankekur, men en ny livsstil, hun aldrig vil slippe.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Camilla havde det skidt. Hun var ked af det og trøstespiste. Chips, småkager og andre søde sager blev skyllet ned med sukkersød sodavand. Vægten passerede 100 kilo. Det flotte tøj i butiksvinduerne kunne hun aldrig passe. Hun måtte nøjes med det uformelige tøj til kvinder med former, og kjoler var helt udelukket. Camilla blev endnu mere ked af det og spiste endnu mere.

Bliv slank med 5:2 kuren

I 13 år vejede Camilla Andresen fra Aabenraa alt for meget. Samtidig led hun af en depression og tog medicin, som bestemt ikke hjalp på vægten. Den toppede på 105,5 kg. Alt for meget til hendes 172 cm.

– Jeg følte, at folk altid kiggede på mig, så jeg brød mig ikke om at komme ud, fortæller 43-årige Camilla.

Søster var på 5:2 Kuren

En dag bemærkede hun, at hendes søster havde tabt sig. Hun spurgte ind til, hvordan hun havde gjort.

– Jeg lyttede til min søster. Det skulle jeg da også prøve, tænkte jeg. Og en veninde lånte mig 5:2-bogen, siger Camilla.

I november 2014 begyndte hun med to ugentlige fastedage. Hendes mål var at veje 70 kg i juli, otte måneder senere, hvor hendes mor fyldte 70 år.

Hun lagde en plan. På fastedagene, hvor man må indtage op til 500 kalorier, spiste Camilla som regel kun aftensmad og måske et stykke frugt i løbet af dagen. På de almindelige dage spiste hun sundt og varieret, og hun sørgede for altid at købe ind efter nøglehulsmærket, når hun købte pasta og brød.

Frikadeller blev til kyllingedeller stegt i ovn, kartofler blev byttet ud med bønnefritter. En god salat eller blandede grøntsager med kylling eller rejer blev hurtigt en af favoritterne.

Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder

Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Et sundere liv

– Jeg spiste automatisk mindre på spisedagene, fordi jeg simpelthen ikke kunne spise mere, fortæller hun.

Camilla sørger for at dyrke en eller anden form for motion hver dag. Nogle dage cykler hun en lang tur eller går 15-20 km, andre dage er hun i motionscenteret.

Camilla nåede lige akkurat sit mål: Minus 35,5 kilo på otte måneder og hele 25 cm mindre om taljen.

Hver uge tabte hun sig mellem et halvt og et helt kilo. Siden har hun fået fjernet 3 kilo overskydende hud.

5 tips til fastedage på 5:2 kuren

I dag holder hun vægten med de naturlige svingninger, og hvis vægten bliver for høj, har hun en plan klar.

– Hvis jeg tager lidt på, eller hvis jeg skal i en lille kjole, så tager jeg en uge eller to igen. For mig var det ikke en slankekur, men en livsstilsændring, siger Camilla, der har vænnet sig til at drikke vand i stedet for sodavand og spise gulerødder i stedet for chips.

Og hvis hun har lyst til is, spiser hun skyr blandet med frosne bær.

– Jeg kan sagtens tage på Burger King indimellem. Det er der plads til. Hvis man holder det for stramt, kører man surt i det, siger hun.

Aldrig mere tyk

Camilla ved med sig selv, at dette vægttab er for livet.

– Jeg kan mærke på mig selv, at jeg aldrig skal være den store Camilla igen.

Fire kvinder tester: 5:2 Kuren virker

Hun havde fra begyndelsen bestemt sig for, at 70 kilo er hendes idealvægt, og hun har ingen ønsker om at tabe sig mere.

– Jeg har drømmevægten. Man skal passe på med at blive for tynd, for man kan hurtigt komme til at se for gammel ud, lyder hendes råd.

Sponsoreret indhold